1. Mevlana Müzesi: Mevlana Dergahı, bugün müze olarak kullanılmaktadır. Yeri Selçuklu Sarayı’nın gül bahçesi Sultan Alaaddin Keykubat tarafından Mevlana’nın babası Sultan oğlu bahaeddin velede hediye etmiştir Susanoğlu 1231 senesinde Hakkın rahmetine Kavuşunca bugünkü yerini defnedilmiştir Sultan Süleyman’ın ölümünden sonra kendisini sevenler Mevlana’ya babasının mezarının üzerine Nil sürme yaptırmak istediklerini beyan etmişlerse de Mevlana Gök kubbeden daha iyi türbe mi olur diyerek bu isteği reddetmiştir fakat kendisi 1273 senesinde vefat edince Mevlana’nın oğlu Sultan veled Mevlana’nın mezarının üstünde türbe yaptırmak isteyenlerin isteklerini kabul etmiştir kubbe i hadra Yeşil Türbe denilen türbe 4 fil ayağı üzerine Mimar Tebrizi bedreddini yaptırmıştır.

2. Sille: misafirlerin konya seyahatlerine ekleyecekleri yerlerden biri de sille köyü, Konya şehir merkezine ortalama 9 kilometre uzaklıkta bulunan ve 5bin  yıllık bir Rum Köyü olma özelliğini taşıyan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalıntılar Taşıyan Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Sille Mahallesi, Konyalıların hafta sonu kahvaltı için tercih ettikleri bir yerdir. Bursa Cumalıkız misali Yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Sille’de m.ö 300’lü yıllardan kalma “Aya Elena Kilisesi, şeytan köprüsü, zaman Müzesi, sille Barajı, Sille Müzesi gezilebilecek yerler arasında yer almaktadır. Özel araç dışında Alaaddin Tepesi’nin oradan 64 no’lu otobüs ile silleye Ulaşmak mümkündür.

3. Kyoto Japon Parkı: Konya iline bağlı Selçuklu ilçesinde bulunan Kyoto Japon Parkı Konya Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile 2010 senesinde hizmete sunulmuştur kardeşliğin simgeleri arasında olan Japon Parkı hem Konyalıların hem de Konya’yı ziyaret edenlerin en Uğrak yerleri arasında yer almaktadır Konya ile Kyoto şehirleri arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi maksadıyla yapılan Kyoto Japon Parkı, 36000 metrekarelik devasa alanı ile Türkiye’nin en büyük Japon bahçesi olma özelliğini taşımaktadır.

4. Alaedin Tepesi: Konya şehir merkezinin en yüksek yeri olma özelliğini taşımaktadır Selçuklu ilçe merkezinde bulunmasından dolayı ulaşım problemi bulunmamaktadır Alaaddin tepesinde çok sayıda tarihi kalıntı ve yapı bulunmaktadır Alaeddin tepesinin ağaçlık alanları halk tarafından mesire alanı olarak kullanılmaktadır burada çay bahçeleri mevcuttur Alaaddin tepesinde ölçüm Konya ili adeta izlendiği bilebilir.

Editör: Wan Haber