Diğer belediyeler, kendi bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarını en fazla 3000 TL yaptıklarında övünürken, komünist başkan Fatih Mehmet maçoğlu, Tunceli Belediyesinde çalışan işçi maaşlarını 8000 TL yaptı. Gönül isterdi ki bütçemiz daha iyi olsun ve işimize hak ettiğinin çok daha fazlasını verelim. şeklinde konuşan Tunceli belediye başkanı Fatih Mehmet maçoğlu işçi maaşlarına mı 8000 TL yapılması ile ilgili karara imza attıklarını açıkladı.

Tunceli Belediyesi ile disk Genel İş Sendikası toplu iş sözleşmesi imzalandı, sözleşme ile beraber kadrolu olan 63 çalışana %20 oranında zam yapıldı.

Tunceli Belediyesi'nden Kadınlara Özel Günlerde İzin!

Tunceli Belediyesinde çalışan Kadınlara, 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile her ayın belli bir günü yani (regl, menopoz) izni verildi. Lgbti+ çalışanlarda Onur yürüyüşü gününde izinli sayılacak.

Tunceli belediye başkanı Fatih Mehmet maçoğlu, kira ile yemek yardımında %50 ile %100 arasında zam yapıldığını dile getirdi. Önceki dönem zam miktarının % 13 olduğunu hatırlatan maçoğlu, Gönül isterdi ki bütçemiz Daha çok olsun ve işçilerimize daha fazla ödenek çıkaralım şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi mi Fatih Mehmet maçoğlu, daha öncesinde Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Türkiye Komünist Partisi'nden belediye başkanı seçilmişti ve Türkiye'de komünist Partisi'nden seçilen ilk ve tek Belediye Başkanı olma ünvanını da taşıyordu. Halkın kendisini çok sevmesi ile beraber ilçeden ile adaylığını koydu ve yeniden kazandı. Yapmış olduğu çalışmalar başta olmak üzere Özellikle de işçiyi ve kadını koruyan çeşitli faaliyetleri ile de adeta göz dolduruyor.

Editör: Wan Haber