Yüzlerce kişi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 7'ncisi düzenlenen 'Sevgide Buluşalım' etkinliğinde bir araya geldi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Alevi dernekleriyle ortaklaşa düzenlediği etkinlik Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve vatandaşlar katıldı. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği etkinlikte Özlem Özdil, Cengiz Özkan ve Muharrem Temiz türkü ve deyişler seslendirdi.
Etkinlikte konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bizim geçmişimiz, geleceğimiz, beşiğimiz, tabutumuz, teneşirimiz yürüdüğümüz yollar bir. Türkiye'nin harcını yeniden sevgiyle karıyoruz. Yeni Türkiye'yi el ele omuz omuza yükseltiyoruz. Kim olursa olsun, ne olursa olsun yeter ki insan olsun. Kerbela denince hepimiz iki büklüm oluyoruz. Muharrem'in yasını birlikte tutuyoruz, bu acıları yeniden yaşamamak için sevgide buluşuyoruz. Dünya döndükçe ehlibeyt sevgisinde buluşmaya devam edeceğiz. Can kardeşlerimizin Türkiye'ye ve Kocaeli'ye daha fazla can vermesini umuyorum" dedi.
Etkinlikte konuşan Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, şunları söyledi: "Hz. Hüseyin'in şehadeti İslam için bir dönüm noktasıdır. İslam'ın yeniden şuur olarak diriltilmesi birlikten geçer. Ancak toplumda bu konuda ayrıştırmalar oluşturuldu. Her birimizin başımızın sırrı Hz. Hüseyin'dir, Muhammed'dir, ehli beytidir. Siyasi görüşlerin, ideolojik yaklaşımlar üzerinden insanların ayrışmasıyla başımızın ucu mızraklara takıldı. Her birimizi Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye parçalıyorlar. Hepimizin başları bugünkü Nemrutlara, Firavunlara servis ediliyor."
Etkinliğinin sonunda katılanlara aşure ikram edildi.
(UU-HO-Y)

09.12.2012 17:30:06 TSI

Editör: Wan Haber