BDP heyetinin İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşmesi, 'Kürt sorunu'nun çözüm sürecinde yenibir sayfa açtı. İkinci heyetle gelen ve Nevruz'da Diyarbakır'da okunan Öcalan'ın mektubuyla Kürt sorununun siyasi çözümü yeniden hız kazandı.

METEHAN DEMİR: ASARIZ KESERİZ DİYEN KLAVYE SİLAHŞÖRLERİ..

Ancak bu durumdan rahatsız olanlar sosyal medyada ''vur, kır, parçala'' naraları atmaya devam ediyor. Sosyal medyanın klavye kahramanlarına en iyi cevap sosyal medyayı en iyi kullanan gazetecilerden olan Metehan Demir'den geldi. ''Asarız keseriz diyen klavye silahşörlerine: TSK'nın Güneydoğu için açtığı 3000 tl maaşlı 50 bin kadroya başvuru 2 yılda 2 bini bile bulmadı.'' diyen Demir sözleşmeli er uygulamasının nasıl hayal kırıklığı yarattığına dikkat çekti.

 ""

SÖZLEŞMELİ ER PROJESİNE YENİ DÜZENLEME

Hükümetin profesyonel orduya geçişin ilk adımı olarak geçen yıl uygulamaya koyduğu sözleşmeli er projesine, teşvik getirilen bir düzenleme hazırlandı. Yeterli sayıya ulaşılamayınca, yüzde 50'ye varan maaş artışı, sağlık hizmetlerinde düzeltme ve görevden ayrıldıktan sonra kamuda işe başlamada öncelik olanakları sağlayacak düzenleme hazırlandı.

BİN 200 SÖZLEŞME ER

Geçen yıl gerçekleştirilen sözleşmeli er alımlarında sadece bin 517'si sözleşmelier olabildi. Söz konusu adayların da bir kısmı eğitimler sırasında elendi. Ve sözleşmeli er sayısı bin 200'lere geriledi. Hükümet ile TSK sözleşmeli er sayısını arttırmak ve sözleşmeli er statüsüne olan ilgiyi yükseltmek için yeni bir düzenleme yapmayı kararlaştırdı.

3000 TL MAAŞ

SK bünyesinde sözleşmeli er olarak çalışacak mensuplarının maaşları artırılıyor. Ayrıca sağlık kriterleri de yumuşatılıyor. Yeni düzenleme ile sözleşmeli erlerin operasyon tazminatı ile alacakları ücretin 3 bin liraya geçmesi mümkün olacak.

KTİTERLER YUMUŞUYOR

Düzenlemede sözleşmeli er olabilmek için aranan boy, kilo ve sağlık gibikriterlerde değişikliğe gidilecek. Komando statüsünde görev yapan sözleşmeli erler ile geri hizmette görev yapar erlerin kriterleri farklı olacak. Düzenlemelerden halen görev yapan sözleşmeli erler de yararlanacak. Görev bitiminde kamuya geçmede özel hak tanınacak.

Editör: Wan Haber