Kilim Mobilya Van’da bir şubesini daha hizmete açtı. Vanlı işadamı Hüseyin Güneş’in işletmeciliğini yaptığı Güneş Mobilya’nın Kilim Mobilya ürünlerinin satıldığı 2’nci şubesi İpekyolu Caddesi üzeri Kedili Kavşak’ta hizmete girdi. Kilim Mobilya’nın tüm ürünlerinin sergilendiği iki katlı showroomun açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Abdullah Aras, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkan Vekili Ayhan Fidan, Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, istihdam amaçlı yeni bir işyerinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Depremden sonra Van esnafının da herkes gibi sıkıntı yaşadığını anımsatan Karaloğlu, ancak ilerleyen süreçte gelinen noktanın deprem öncesinden daha iyi olduğunu ifade etti. Kilim Mobilya’nın yurtiçi ve yurt dışı pazarından aldığı payın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Karaloğlu, yalnızca ürün satmak için değil, bölgenin huzura kavuşmasıyla birlikte Van’a yatırım yapmaya davet etti. Karaloğlu, “Kilim Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı, ürün çeşitlerinden bahsedip pazar payını anlatırken gerçekten mutlu olduk. Kayserililer Van’da sadece ürün satmasın. Üretimlerinin bir kısmını da Van’da yapsınlar. Bölgedeki huzur ortamından sonra üretimin de Van’da gerçekleşmesini istiyoruz. Kayserililerin ticaret zekasını biliyoruz. Buraya ilk gelenler kazanacak. Kilim’i, yatırım yapması için Van’a bekliyoruz” dedi. 

"ESKİDEN AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ MAĞAZA MÜDÜRLERİNDEN RANDEVU ALMAK BİR LÜTUFTU”
Açılışa katılanlara teşekkür eden Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla ise, Kilim Mobilya'nın ürün çeşitliliği ile yurtiçi ve yurt dışındaki pazarından bahsetti. Yayla, ”Kilim Mobilya şu anda 35 ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin güzide firmalarından bir tanesi. Bir ismin marka olması, firmaların işini çok kolaylaştırıyor. Geçmiş yıllarda biz mal satmak için Avrupa’nın kapısında sürünürdük. Eskiden Almanya gibi, Fransa gibi yerlerdeki mağazaların müdürlerinden randevu almak bile bizim için bir lütuftu. Ama çok şükür son 10 yıl içerisinde Türkiye marka bir ülke oldu. Eskiden biz Ortadoğu’ya mal satamazken şimdi tüm Ortadoğu ülkelerine ürünlerimizi rahatlıkla satıyoruz. Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri, Türk mallarının kalitesinden bahsediyor. Bunlar bize ayrıca gurur veriyor. Cenab-ı Allah milletimize zeval vermesin. Birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Devlet büyüklerimiz bize manevi desteklerini sürdürdükleri müddetçe bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok. Kilim Mobilya olarak Vanlı hemşehrilerimize de hizmet etmekten dolayı gurur duyuyoruz. Önemli olan burada ürünleri satmak değil. Bizim ürünü sattıktan sonra 2 yıl satış hizmeti verme mecburiyetimiz var. Bin 200 kişi istihdamı olan Kilim Mobilya, hem dünyaya hem de Türkiye’ye hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

""


Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile mağazanın açılış kurdelesini kesen Vali Münir Karaloğlu, mağazayı gezerek ürünler hakkında Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla’dan bilgi aldı.

Editör: Wan Haber