Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra depremzedelere yönelik yapılan yardım çalışmalarına Kıbrıs Avrupa Üniversitesi de kayıtsız kalmadı. Üniversitenin başlatmış olduğu yardım kampanyasında toplanan gıda, giyecek ve para yardımını Van’a ulaştıran üniversite yetkilileri, 3 gün boyunca çeşitli bölgelerde yardım dağıttı. LAÜ öğrencileri bir aydan beridir üniversite bünyesinde Van depremzedeler yararına başlattıkları “Van Üşüyor LAÜ Seni Düşünüyor” yardım kampanyası sonrası toplanan136 koli giyecek-yiyecek ile düzenledikleri kermeste toplanan 7 bin 860 TL’yi önceki gün Van’a götürerek dağıtmaya başladılar. Öğrenciler, zorlu bir yolculuktan sonra toplamış oldukları yardımlar ile toplanan paraları ihtiyaç sahipleri için, Van’da satın aldıkları 17 kalemden oluşan toplam 220 koli temel gıda ve 136 koli giysi malzemesini büyük bir titizlikle farklı köylerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Özellikle LAÜ yönetimi ve öğrencilerinin büyük katkı koyduğu bu farklı ve insanı yardımdan dolayı, bölge halkı oldukça duygulandı. Kampanya sonrasında toplanan yardımlar, bir öğretim görevlisi, iki araştırma görevlisi ile altı öğrenci tarafından bölgedeki yardıma muhtaç vatandaşlara eşit şekilde dağıtıldı.

Bölgeye yardım amacıyla giden eğitimciler ile öğrenciler, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Müdürü Murat Eryılmaz ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ile bölgedeki farklı birim yöneticisiyle görüştü. Bölgedeki yöneticilerle bir araya gelen yardım grubu, yardımlarının genel amacı ve nasıl başlattıklarıyla ilgili bilgi alış verişinde bulundu. Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın daveti üzerine valilikteki makamında bir araya gelen eğitimciler ile öğrenciler, başlatmış oldukları yardımın boyutu, amacı ve nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.

Vali Doğan’da yardım kampanyası başlatan ve bölgede kendi imkanlarıyla dağıtmaya başlayan gruba teşekkür ederek kendileriyle bir arada bulunmaktan memnun olduğunu belirtti. Vali Doğan ayrıca, LAÜ yönetimi ve Öğrenci Dekanlığı’nın da öğrencilerin bölgeye gönderilmesi için, verdiği maddi ve manevi destekten ötürü, sonsuz teşekkür ettiğini belirterek, “Sizleri bölgemizde görmekten oldukça memnunuz. Yardım yapan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler toplamış oldukları yardımları kendi imkanlarıyla 3 gün boyunca belediyenin kendilerine sağlamış oldukları depodan paketleyip köylere dağıttı. Yardım kampanyasında toplanan yiyecek ve giyeceklerin bölgede dağıtılması için LAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Enis Faslı, Araştırma Görevlileri Mustafa Özyağcı, Ceylan Erhan ile öğrenciler, Nurcan Durğun, Güler Ayvalıoğlu, Mustafa Aydoğan, Mutalip Atasoy, Ömer Faruk Dinçer ve Ömer Mete katıldı.

Lefke Avrupa Üniversitesi eğitimci ve öğrencilerin yaptığı yardım dağıtımından dolayı kendilere teşekkür eden Van Vali Yardımcısı ve Tuşba İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, bu anlamlı yardımın çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. LAÜ ekibini yardım çalışmasının son gününde yemekte ağırlayan Vali Yardımcısı Kurtyemez’e ve AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Halit Bitik’e öğrenciler tarafından birer hediye takdim edildi. Öğrenciler ayrıca Van’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek, depremzedelere hem yardımda bulunmanın mutluluğunu, hem de Van’ı gezip gördüklerinden dolayı sevinçli olduklarını ifade ettiler.

Editör: Wan Haber