KESK’in İzmir’de pazar günü, ‘Haklar, OHAL ve KHK’lerden önce gelir. İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız’ sloganıyla yapmak istediği miting, İzmir Valiliği’ne takıldı. KESK İzmir Şubeler Platformu’nun miting başvurusunu değerlendiren valilik mitinge izin vermedi.

İzmir Valiliği’nin miting başvurusuna verdiği yanıtta da OHAL gerekçe gösterildi. Valilik, konuyla ilgili stant açılmasını, afiş, pankart asılmasını ve bildiri dağıtılmasını yasakladı.
Evrensel‘in haberine göre, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, yasağı protesto etmek için 11 Aralık Pazar günü 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapacak.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan “İzmir Valisi bizim can güvenliğimizi ‘düşündüğü’ için mitingi yasaklamış. Yasaklama nedeninin bu olmadığının farkındayız. Kamu emekçilerine, barışa ve demokrasiye olan saldırılara ve bunun kılıfı OHAL’e ve KHK’lere hayır dediğimiz için bu yasak gelmiştir. Bu yasakçı zihniyeti protesto ediyoruz ve tüm emekten, barıştan, demokrasiden yana olanları davet ediyoruz” dedi.
(Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber