UŞAK - Uşak siyasetinin renkli siması olan, seçim dönemlerinde kendisini 2. Atatürk olarak tanıtan Adem Eker hayatını kaybetti. Daha önce bağımsız Cumhurbaşkanı adayı da olan ve her milletvekili seçiminde bağımsız milletvekili adayı ve olarak renkli görüntüler sergileyen ve Uşaklıların 'Adem babası' olarak bilinen Adem Eker evinde ölü bulundu.

Eşi ve 2 çocuğu yurt dışında yaşayan kendisi ise Uşak'taki evinde yalnız kalan Adem Eker'den uzun sürehaber alamayan yakınları eve gitti. Evde televizyonun açık olmasına rağmen çalınan kapıya ve telefonlara cevap verilmemesi üzerine polise haber verildi. Eve gelen polis Adem Eker'in öldüğünü tespit etti. Şeker hastalığı olduğu öğrenilen Adem Eker'in cenazesi, kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi ve otopsisi yapılmak üzere Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Siyasetinin renkli siması olan, seçim dönemlerinde kendisini 2. Atatürk olarak tanıtan Adem Eker'i Uşak 1990'lı yıllarda tanıdı. Adem Eker, yıllarca elinde davulu, Türk bayrağı ve Atatürk posteri, başında da kalpağı ile hareket ederek siyasi hayata katılmıştı. Doğru Yol Partisi'nde renkli kişiliği ile dikkat çeken Eker, Almanya'dan dönerek sarraf dükkanı açmıştı.

Eker, ayrıca 1999 yılında gündeme gelen Cumhurbaşkanını halkın seçmesi ile ilgili de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e meydan okurcasına yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti.
CİHAN

Editör: Wan Haber