11 Mayıs 1954 tarihinde Düzce’de dünyaya gelen Hasan Mezarcı geçmişte kökten dinci görüşleri ile tanınmış ve ahvaz kökenli olan türk siyasetçi ve kült lideri olarak tanınmaktadır.

Hasan Mezarcı’nın Biyografisi

  • 11 Mayıs 1954 senesinde Düzce’nin Aydınpınar köyünde dünyaya gelmiştir.
  • İlkokul eğitiminden sonra Düzce merkez Kur’an kursunda hafızlık tahsilini yerine getirdi ve imam hatip okuluna kaydoldu.
  • İmam Hatip okulundaki tahsilini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi ilahiyat fakültesini kazandı. İlahiyat tahsilini yerine getirirken aynı zamanda medrese tahsilini de almıştır. Alanında uzman Bilim insanlarından çeşitli dersler alan Hasan Mezarcı: hadis, kelam, tefsir ve Arapça bilimleri üzerine senelerce eğitim almıştır.
  • Öğrencilik senelerinde imamlık ve müezzinlik görevleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tarım Bakanlığı’nda memurluk görevlerinde de bulunmuştur. Aynı zamanda müftülük makamına Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde başlamıştır. Daha sonrasında ise askerlik hizmetini yerine getirmiştir. Yedek subaylığı sıkıyönetim zamanında yapmıştır. Adana 6. Kolordu Komutanlığı’nda basın ve halkla ilişkiler subayı olarak vazifesini yerine getirmiştir.
  • Askerlik eğitimini tamamladıktan sonra din görevlisi olarak Anadolu’nun çeşitli yerlerinde görev yapmıştır.
  • Refah partisinde özellikle de koyu İslamcı bir politika benimsemiş aynı zamanda Refah Partisi’nden sonra da çeşitli kitaplar kaleme almıştır.
  • Sonrasında ise ne olduysa sakallarını daha da uzatması ile gündeme geldi. Kılık kıyafetinde radikal kararlar alarak çok büyük değişiklikler yaşadı.
  • Şaşırtıcı bir şekilde evlenen Hasan Mezarcı eşine hitaben “Sen Mesih ile evlendin, İşte bu derece şanslısın!” Dedi.

En Son Ne Oldu Da Hasan Mezarcı Gündeme Geldi?

Uzun zamandır gözlerden uzak bir şekilde yaşamını sürdüren Hasan mezarcının öldüğü ile ilgili haberler son birkaç gündür bütün haber kanalları başta olmak üzere sosyal medya platformlarında konuşulmaya başlandı.

Bunun üzerine Hasan Mezarcı yapmış olduğu açıklamada;

Cezaevinde yatarken dahi bir kez olsun revire gitmedim, bir Aspirin dahi almadım. Benim ölmemi istiyorlar, benim adımı silmek istiyorlar. Fakat unutmamaları gereken bir şey vardır ki ben mesihim ve mesihler ölmez! Dedi.

Editör: Wan Haber