CHP eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Bursa'ya demir yolu gelmesi için verdiği mücadeleleri anlatan fotoğraf sergisi açıyor.
Demir yolu projesi için 39 il, 8 ilçe ve 77 bin kilometre yol kat eden Demirel, yürüyüşlerinden topladığı fotoğraflarla "Kemal Demirel ile Bursa'dan Türkiye'ye uzanan raylar arasında geçen 16 yıl" adlı sergi açıyor. 26 Ocak Salı günü Tayyare Kültür Merkezi'nde açılacak sergi öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Demirel, "Hafta sonu Tayyare Kültür Merkezi'nde açacağım demiryolu fotoğraf sergisiyle ilgili 16 yıllık çalışmamın kısa bir özetini anlatmak üzere sizlerle bir araya geldik. Bildiğiniz üzere Bursa'da daha önce tren vardı. Bu tren Bursa-Mudanya arasındaydı ve yaklaşık 42 kilometreydi. Fakat bu tren daha sonra TBMM'de bir kanun çıkarılarak 1953 yılının 10 Temmuzunda kaldırıldı. Bursa tarih, turizm, sanayi, öğrenci şehri ve ülke ekonomisine İstanbul'dan sonra en fazla katkı veren 2. il olmasına rağmen, bir türlü demir yolunun gelmemesi ve trenden mahrum bırakılması asla kabul edilebilir bir durum değildir" diye konuştu.
Demirel sözlerine şöyle devam etti:
"1997 yılında Bursa basınında çıkan "Müjde Bursa'ya tren geliyor" haberi üzerine gerekli araştırmalara başladım. Devlet Planlama Teşkilatı'yla temaslara geçtim, bu konunun araştırmasını yaptık ve gördük ki müjde denen trenle ilgili bütçede 1 lira dahi ödenek yoktu. Bursa'ya artık müjdelerin değil o trenin gelmesi için bir şeyler yapmanın gerekli olduğuna inanarak, ilk 19 Ocak 1997 tarihinde Harmancık tren istasyonundan yola çıktık".
(CG-MŞ)

21.01.2013 14:37:35 TSI

Editör: Wan Haber