WanHaber - Haber Merkezi

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın önceki gün sosyal medyada yaptığı “İftarda Ağrı’nın meşhur tarihi yemeği keledoş var.” paylaşımı tartışamalara yol açmıştı.

Vanlılar bu paylaşım üzerine Keledoş'un Van'a özgü bir yemek olduğunu ve coğrafi işaretle Van'a tescilli olduğunu belirterek Başkan Sayan'a tepki gösterdiler.

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu da Twitter paylaşımında, "Keledoş, Van mutfağına ait nefis bir yöresel lezzet. Geçmişi 1800 yıl öncesine dayanan coğrafi işaret tescilli Van keledoşu" cümlelerine yer vermişti. 

KURUKCU'DAN SAVCI SAYAN'A AĞIR SÖZLER

CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu bugün bir açıklama yaparak Savcı Sayan'a yönelik sert cümleler sarfetti. Kurukcu yaptığı açıklamada, "İki gündür beni arıyorlar Başkanım Keledoşa sahip çıkıyorlar siz bu konuda bişey demeyecek misiniz? Değerli Arkadaşlar; "Her lafa verecek cevabım vardır. Ama bir lafa bakarım laf mı diye Bir de söyleyene bakarım adamı mı diye"  Ayrıca Değerli Van iktidarı size tavsiyem şuan Van’ın sorunu keledoş değil. Keledoş polemiğini bir kenara bırakıp Vanın sorunları ile Esnaf ve Vatandaş sıkıntıları ile ilgilenin. Esnaf can çekişiyor vatandaş aç ve perişan" cümlelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber