Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Saldırıyla ilgili şehit haberi geldi. TSK 13 askerin şehit olduğu, 48 askerin yaralandığını açıkladı.

Acil kan ihtiyacı yok!

Sağlık Bakanlığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Acil kan ihtiyacı olmadığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bombalı araçla düzenlenen bir saldırı. Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Yaralılar var. Ama şehit var mı, ölü var mı, Başbakanımız buraya intikal ettiğinde belirtecek. İnsanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye özen gösterdiğimiz komandolarımızı hedef almışlar" dedi.  

"Araç 71 plakalı"

Saldırıyı gerçekleştiren aracın 71 plakalı (Kırıkkale) olduğu, otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin 1. Komando Tugayı'ndan olduğu belirtiliyor. Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. 
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Kayseri Emniyet Müdürü 'bombalı araç saldırısı' dedi. Şehit ve yaralılar olduğunu aktardı" diyerek yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı.

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum” dedi. Görgü tanıklarının ifadelerini aktaran Ensari, "Terör saldırısı olduğu aşağı yukarı kesinleşti. 71 plakalı bir aracın patlatıldığı belirtiliyor" 

Yayın yasağı geldi

RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Wan Haber