Edinilen bilgiye göre, Pınarbaşı ilçesine bağlı Olukkaya köyü yakınlarında yolun buzlu olmasından dolayı sürücünün kontrolünden çıkan 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü, 29 kişi de yaralandı. Yaralılar, Pınarbaşı ilçesinden ve Kayseri merkezden olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kayseri'deki özel hastanelere kaldırıldı.

galeri.PNG

Olay yerinde yolcu otobüsünün altında kalan ölü ve yaralılar, olay yerine getirilen ikinci vincin yardımıyla otobüsün kaldırılması sonrasında çıkarıldı. Otobüsün altında kalan ölü ve yaralılar, 112 acil yardım ekipleri, itfaiye ekipleri, AKUT ve AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucu otobüsün altından çıkarılabildi.

Bu arada, otobüsün altından çıkarılan 8 ceset, ambulans ve cenaze araçlarıyla Pınarbaşı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili açıklamada bulunan Kayseri İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, ''Pınarbaşı ilçemizde meydana gelen bu elim kazada maalesef ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü, 29 kişi yaralandı. Yaralılar, Pınarbaşı Devlet Hastenesi ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Kayseri'deki özel hastanelere sevk edildi'' dedi.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber