Geçen yıl Erciş’te meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle ‘Kardeş Köy Projesi’ kapsamında ilçeye bağlı Uncular, Yetişen ve Kırkpınar köylerinde yapımı tamamlanan köy konaklarını hizmete açmak için Erciş’e gelen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yoğun kış şartlarının yaşandığı köylere giderek yapılan binaları tek tek hizmete açtı. Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ve beraberindeki heyetle ilk önce Uncular köyüne geçen Belediye Başkanı Erdem, kar yağışı altında binayı hizmete açtı. Daha sonra Yetişen köyüne geçen Erdem ve beraberindekilere köylüler kendi elleriyle yapmış oldukları baklavayı ikram ettiler. Buradaki köy konağını da hizmete açan Erdem, ardından akşam karanlığında Kırkpınar köyüne geçti. Köylüler tarafından karşılanan Erdem ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesini kestikten sonra köylüler tarafından ikram edilen yemeğe katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Erciş ve Van depreminin izlerini bir nebze de olsa silmeye çalıştıklarını söyledi. Asırlarca aynı topraklar üzerinde kardeşçe bir millet olarak yaşamış insanların aynı ecdadın torunları, aynı medeniyetin çocukları olarak yaşanan depremin bütün Türkiye’yi yaraladığını anlatan Erdem, “Anadolu’nun her tarafından Trakya’dan İstanbul’a birçok büyük belediyemizden Van’a ve Erciş’e destek geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığımızda Erciş’in köylerini AK Partili belediyelere taksim etmişti. Bize 4 köy kardeş olarak görevlendirme yapmıştı. 4 köyümüzü depremden hemen sonra ziyaret etmiştik. Daha sonra köylerimizden gelen talepleri değerlendirelim dedik. Bu köylerimizdeki köy konaklarını kardeş köylerimize hediye ediyoruz. Çelikten yaptığımız binalar depreme dayanıklı olduğu gibi, Allah korusun büyük bir afette de burası toplanma bölgesi olaraktan kullanılabilir. Taziyelerde, cenazelerde, düğünlerde diğer programlarda çok amaçlı olarak kullanılabilecek bir salon. Giriş bölümünde de muhtarlık binamız var. Her köy konağında muhtarlık odası inşa etmiş olduk. İnşallah güzel hizmetlere vesile olur. Şunu unutmayalım millet olarak kardeşiz, inanç gereği kardeşiz. İyi günde de kötü günde de zor günlerimizde de bir dilim ekmeğimiz varsa paylaşmayı bilen bir milletin çocuklarıyız. Binalarımız köylerimize hayırlı olsun” dedi.
Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu da, Başkan Erdem’e şahsı ve ilçe halkı adına şükranlarını iletti. Erciş ve Van depremi sonrasında Türkiye’nin her tarafından büyük bir kardeşlik, kadirşinaslık sergilendiğini belirten Arapoğlu, “Bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere İstanbul’un ilçe belediye başkanlarımız hep bizlere sahip çıktılar, yaralarımıza merhem oldular. Yapılan köy konakları gerçekten 9-10 şiddetindeki depreme dayanacak şekilde dizayn edilmiş. Binaların içinde muhtar odası, mutfak, lavabo ve çok amaçlı salon mevcuttur. Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Köylerimize çok güzel birer eser kazandırmış oldu. Bunlar unutulmaz, yıllar yılı hep hatırlanacak eserlerdir. Ben ilçem ve şahsım adına bir kez daha sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle bir acı yaşattırmasın” şeklinde konuştu.


Kırkpınar Köyü Muhtarı Kemal Yıldız ise, yapılan binanın köylerinde büyük bir eksikliği giderdiğini, bu nedenle köylüler olarak Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile ekibine minnettar olduklarını söyledi.


Uncular, Kırkpınar ile Yetişen köylerinde yaptırılan köy konaklarının her birinin 160 metrekare kullanım alanına sahip olduğu ve toplam 600 bin TL’ye mal olduğu kaydedildi.

Editör: Wan Haber