Tamamı Samsun'da çekilen ilk uzun metrajlı sinema filmi olan "Karayel Poyraz" 19 Nisan 2013'te izleyicisi ile buluşuyor.
Usta sinema oyuncusu Levent İnanır'ın yönetmenliğini yaptığı "Karayel Poyraz" filmi 19 Nisan 2013'te sinemalarda gösterime girecek. Tamamı Samsun'da çekilen ilk uzun metrajlı sinema filmi özelliğine sahip olan ve yapımcılığını "Siz Yapım"ın üstlendiği "Karayel Poyraz" filminin ekibi; gala öncesi Samsun basını ile bir araya geliyor. Siz Yapım'ın ve filmde oynayan Samsunlu oyuncuların da ev sahipliği yapacağı kahvaltılı toplantıda; filmin hazırlık sürecinden bitişine kadar ki geçen süre basın mensuplarına aktarılacak.
Çekimleri 5 haftada tamamlanan 95 dakikalık filmin senaryosunu, yönetmen koltuğunda oturan Levent İnanır; Yıldırım Beyazıt ile birlikte kaleme aldı. Usta oyuncuların yanı sıra genç ve amatör oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken "Karayel Poyraz" filminde müzisyen kimliği ile tanınan Soner Arıca da rol aldı. Yüksel Arıcı, Hikmet Karagöz gibi isimlerin de yer aldığı filmin müzikleri; aralarında Nokta, Gönlümdeki Köşk Olmasa, Işıklar Sönmesin, Soğuk Geceler, Mem û Zin gibi filmlerin müziklerine imza atan Mazlum Çimen'e ait.
Bu yılın en iddialı gençlik filmi, Samsun'uSamsun içinbütün kurumlarıyla bir araya getirdi. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Ticaret Odası, Tekkeköy Belediyesi ve Samsun esnafının tam desteğini alan "Karayel Poyraz" filmi; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Konservatuvar Bölümü'nde okuyan ve seçtikleri ideallerle yüzleşen bir grup gencin başından geçenleri anlatıyor. Filmde, Türkiye'nin farklı bölgelerinden ve İstanbul'dan Samsun'a eğitimleri için gelen farklı düşüncedeki gençlerin bir nevi mutluluk arayışı işleniyor.
(SAM-SLH-Y)

03.01.2013 13:58:45 TSI

Editör: Wan Haber