Van Milletvekili Gülşen Orhan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Abdulhekim Karabıyık ve kurum amirleri ile birlikte Başkale’ye gelen Vali Münir Karaloğlu, inşaat çalışmaları devam eden Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek öğrenci yurdu, Başkale Komando Taburu, Başkale Kız Meslek Lisesi kız öğrenci yurdu ve koruma altına alınarak restore edilen Abdulhekim Arvasi Camisi inşaatlarını kontrol etti. İnşaat çalışmalarını hakkında bilgiler alan Vali Karaloğlu, gördüğü eksiklikler için müteahhitleri uyararak çalışmalarını daha güzel yapmalarını istedi. Ardından Kadın Konukevi’ne geçen Vali Karaloğlu ve Van Milletvekili Gülşen Orhan, buradaki kadınlarla sohbet ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Vali Karaloğlu ve Milletvekili Orhan, daha sonra çocuklara oyuncaklar dağıtarak iftar programı için Başkale Yatılı Bölge Okulu konferans salonuna geçtiler. köy muhtarları ve kanaat önderlerinden İskender Ertuş ile Hacı Ali Özdemir’in de katıldığı iftar programında bir konuşma yapan Gülşen Orhan, barış süreci sayesinde en anlamlı Ramazan ayını yaşadıklarını söyledi. Orhan, “7 aydan bu yana annelerin gözyaşlarının olmaması hepimizin en büyük mutluluğudur. Tüm Başkalelilerin mübarek Ramazan ayını kutluyorum” dedi.

“KAN DAVALARI VE CİNAYETLER ARTIK BİTSİN”
Vali Karaloğlu ise, büyük bir misafirperverlik örneği göstererek kendilerini iftar yemeğine davet eden Başkale Kaymakamı ve Başkale halkına teşekkür etti. Vali Karaloğlu, “Yaklaşık 5 yıldan bu yana Van’da görev yapmaktayım. Bu süre içersinde Başkale’de en az 15 cinayet olayına tanıklık ettik. Bu cinayetler ya ot ya da ticaret anlaşmazlıklarından dolayı kaynaklanmıştır. Buradan gerek ilçenin kanaat önderlerine gerekse tüm muhtarlarımıza bu konuda daha duyarlı davranmalarını talep ediyorum. Artık bu ilçe cinayetlerle adından söz ettirmesin. Başkale’ye dönük yeni yatırımlarımız devam etmektedir. Başkale-Van karayolunun Güzeldere geçidinde tünel yolunun açılması için gerekli ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firma en kısa süre içerisinde çalışmalarına başlayacaktır. Bu yolunda tüm Başkale halkına hayırlı olmasını temenni ederim. Başkale Meslek Yüksek Okulu’nun Başkale’ye taşınması için sürekli çalışma halindeyiz. Başkale MYO’nu İstanbul Ticaret Odası yapma sözünü vermiştir. Bu konuda gerekli tüm çalışmalarını da yaptılar ve bundan sonra sadece TOBB Başkanlığı’nın vereceği onay ile okulun inşaat çalışmaları başlayacaktır” dedi.


İftar yemeğinden sonra yapılan karşılıklı fikir alışverişlerinden sonra muhtarların sorunları dinlenildi. Vali Karaloğlu, ardından beraberindekiler Başkale’den ayrıldı.

Editör: Wan Haber