Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı haftalık basın açıklamasında; " Türkiye genelinde son günlerde yeniden artan korona virüs vakaları tedirginlik yaşatmaya devam ediyor. Artan vaka sayısı nedeniyle bilim kurulu tarafından Türkiye için 2’nci dalga uyarıları peş peşe gelirken Van’da ise tam anlamıyla 2 ‘nci dalga korona virüsü salgını yaşanıyor, yapılan tüm uyarılara rağmen halen bilinçsiz ve duyarsız bir şekilde taziye kurma, asker uğurlama, bilinçsiz, tedbirsiz ve sosyal mesafeyi dikkate almadan piknik alanlarını hınçla hınç doldurarak vaka sayısının artmasına sebep olmuştur.

Kurallara riayet edilmiyor
Özellikle virüs bulaşına karşı en önemli tedbirlerden biri olan maske ve fiziki mesafe kurallarına 1 Haziran'dan itibaren hayatın yeniden normalleşme sürecine girdikten sonra ilimiz özelinde gözle görünür bir şekilde kurallara riayet edilmediği açık bir şekilde fark edilmektedir, Vaka sayısının Van'da 600 kişiyi geçtiği 18.000 bin kişinin de karantina altına alındığı ve her geçen gün vaka sayısında artışların olduğu maalesef görülmektedir.

Yetkililerce vatandaşlarımızdan istenilen tedbirler alınmadığı için hastanelerin yoğun bakım üniteleri yeniden dolmuş, halkımızda büyük bir tedirginlik oluşturmuştur.

Dün VANTSO Meslek Komiteleri kendi sosyal medya hesaplarından paylaştıkları Van yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen kamu ihalelerinde yaşanan sıkıntılara ilişkin çözüm aramak için olağan üstü toplantı yapmışlardı.

Birçok firma ihale kapsamı dışında
Bu konu ile ilgili 1 Haziran sonrası ilimizdeki bir çok saygın iş adamlarımızın il başkanlığımızda bizleri ziyaret ederek Van yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı (YİKOB) tarafından yapılan Kamu ihalelerinin belirli kesimlere bırakıldığı kendileri gibi bir çok firmanın ihale kapsamı dışında bırakılarak haksız rekabete ve hakkaniyete aykırı sonuçların doğmasına neden olunduğu, kendilerinin bu nedenle mağdur edildiği dolayısıyla bu haksız durum hakkındaki mağduriyetlerini dile getirmişlerdir.

Gelecek Partisi Van İl başkanlığı olarak söz konusu olan kurumun ve ilgili kurum amirlerinin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve kamuoyunu doğru bilgilendirmelerini talab etmekteyiz" denildi.

Kaynak: VanHavadis

Editör: Wan Haber