Ülkenin birçok şehrinde olduğu gibi Van’da da birkaç gündür aralıklı kar yağışı oluyor. Kar yağışı sonrası caddeler beyaza bürünürken, transit yol olan İpekyolu da kardan nasibini aldı. Genelde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nün karla mücadelesi ile sürekli siyah asfaltın kendini gösterdiği cadde, son yağışlar ve soğuk havanın da etkisiyle beyaza büründü.

Ekiplerin mücadelesi devam ederken, buzlu yolda bazı araçların kaydığı, küçük çaplı maddi hasarlı kazaların yaşandığı belirtildi.

Bazı araçların yolda kayması üzerine zorda kalan sürücülere, başka araçların sürücüleri veya vatandaşlar yardımcı oluyor. Araçların büyük bir kısmında kış lastiği bulunduğu görülürken, hala bazı araçların kış lastiği takmadığı ve başka araçları da zor durumda bıraktığı gözleniyor.

Trafik yoğunluğu akşam saatlerine kadar sürerken, gece saatlerine doğru araçların da azalması ile birlikte yoğunluğun azaldığı görülüyor.

Cuma ve Cumartesi günü kar yağışının ardından, Pazar ve Pazartesi günleri ise Van’da güneşli ve bazen parçalı bulutlu bir hava hakimdi.

Van’da olduğu gibi ilçelerde de aralıklı olarak kar yağışı kendini gösterdi.

Başkale’de yoğun kar yağışı sonrası ilçe tamamen beyaz bir örtüye bürünürken, özellikle gece sıcaklığı eksi 20lere kadar düştü.

Çocuklar ise kar yağışı çıkan güneşi fırsat bilerek kartopu oynayıp, kardan adam yaptı.

Kaynak: Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber