Van’ın gündemdeş düşmeyen tek konusu olan Kapıköy, dün itibariyle kentte kapılarını açan 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nda da gündem oldu. Vali Mehmet Emin Bilmez’in fuar ziyareti sonrası yine kendisine sorulan Kapıköy sorusu yöneltildi. Bilmez, bu noktada Kapıköy’ün açılmasında gidişatın önemli olduğuna vurgu yaptı.

Kapıköy’ün açılmasıyla ilgili kendisine henüz bir bilginin gelmediğini aktaran Bilmez, şöyle devam etti: “Bu konu birazda sürece bağlı. Pandemi sürecinde kentlerin durumu iki haftada bir ilan edilecek. Mavi olan kentlerin iki hafta sonra mavi kalıp kalmayacağı, bugün sarı olanların mavi mi kırmızıya mı kayacağını hep birlikte takip edeceğiz. Onun için el ele vereceğiz, birlikte başaracağız. Ama kapının bir an önce açılması esnafımızın talebi en üst düzeyde bütün bakanlıklarımız nezdinde takip ediliyor.”

PANDEMİ BİTMEDİ DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VAR!

Son olarak Saray ve Özalp ilçelerindeki pandemiden dolayı tatil edilen okullar hakkında konuşan Vali Bilmez, “10 gün süreyle bütün sarayda ki okulları tatil ettik. Van’daki vaka sayımız fazla olamadığını belirtmek istiyorum. Ancak Saray ve Özalp’ta vaka sayısında artış var, temaslardan dolayı Saray ilçesinin tamamını 10 gün süreyle izole etmek zorunda kaldık. Bilgimiz var tedbirleri elden bırakmamamız lazım. Mavi kalabilmek için herkes hassas davranmalı özellikle il dışından gelenlerin bu harita da kırmızı bölgeden gelen misafirlerimize dikkat etmemiz lazım ve taziyelerden kaçınmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu. Şehrivan

Editör: Wan Haber