WanHaber - Haber Merkezi

Dünya'da ilk kez Çin'de görülen, ardından İran'a sıçrayan koronavirüs vakaları dolayısıyla Kapıköy Sınır Kapısı 23 Şubat'ta geçişlere kapatılmıştı. Sınırın kapatılması turizm ekonomisini sekteye uğratırken, kapıların tekrar ne zaman açılacağı merak konusu haline geldi. 

"Biz açsak da çok kıymeti olmayacak"

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı oda başkanları ile bir araya gelen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Kapıköy Sınır Kapısı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Vali Bilmez, gelişmelere bağlı olarak sınırın yeniden açılabileceğini kaydederken, "Kapıköy Sınır Kapısı kapalı ama inşallah gelişmelere bağlı olarak ve İran’daki duruma göre tekrar açılacaktır. İran vatandaşlarının da gelebilmesi lazım yoksa biz açsak da çok kıymeti olmayacak. En fazla şu anki mevzuata göre bizim vatandaşlarımız gidebilir." dedi.

Mal ve hizmet alımı demiryoluna kaydı

Vali Bilmez, karayolu ile ticaretin demiryoluna yöneldiğini belirtirken "Mal ve hizmet alımı demiryoluna kaydı. Eğer serbest olursa kapıyı tekrar açarız." şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber