Evet yanlış duymadınız, devlet 72 adet Veri hazırlama kontrol işletmeni alımı gerçekleştirecek. Şart sadece Bilgisayarın kullanılmasını bilmektir. Kamu kurumları, Hazine ve maliye bakanlığının izni vermiş olduğu kadrolar ile ÖSYM aracılığı ile yayımlanmış KPSS 2020/2 bağlamında merkezi yerleştirme ile memur alımları yapmaya devam ediyor. Buna göre en çok rağbet gösterilen memurluk kadrolarından birisi Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu 72 VHKİ memur alımı gerçekleştirilecektir. Adayların bilgisayarı kullanmayı bilmesi şartı bulunmaktadır. Peki detaylar nelerdir işte devamı haberimize...

Mezuniyetlere Göre Dağılım Nasıldır?

72 adet Veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre mezuniyetleri göre dağılımına bakıldığında ise

  • 14 adet ön lisans mezunu alınacaktır.
  • 58 Lisans mezunu alınacaktır.
  •  72 Veri hazırlama ve kontrol işletmeni memuru alımı Böylelikle tamamlanmış olacaktır.
  •  72 adet VHKİ kadrosu bulunuyor. Bilgisayar sertifikası alması veya YÖK'e bağlı bir şekilde eğitim kurumlarında bilgisayar dersi almış olması ve başarılı bir şekilde mezunu olması gerekir.

Nasıl Başvurulur Yapılır?

Başvuruların yapılması için öncelikli olarak adayların gereken bütün şartları taşıması gerekir.

Başta eğitimleri ile ilgili ya da bilgisayar programcılığı ile ilgili mezuniyetlerini tamamlanması gerekir. Böylelikle adayların bilgisayar sertifikasına sahip olmaları ve KPSS’ye girmiş olmaları şartlarından başka bir şart aranmamaktadır.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımlarının yapılmasında adayların 7 Ocak tarihine kadar başvurularını gerçekleşmesi gerekir.

Başvurular yapılmadan önce kılavuzun ve puan durumunun iyice okunması gerekir.

Editör: Wan Haber