Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülen 2013 yılı Merkezi Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yer alan 3 3'lük memur zammını protesto ettiler.
Bugün öğle saatlerinde Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, attıkları sloganlarla memur zammı oranına tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Tevabil Akıncı, 2013 yılı bütçesinde de bütçe açığının ve cari açığın memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılacağını iddia etti. TBMM'de görüşülen 2013 bütçesinde adaletsizliklerin artarak süreceğini savunan Akıncı, "Son bir yıl içinde tavuk eti, fasulye, tıraş yüzde 15, deterjan yüzde 13, sabun yüzde 18, şampuan yüzde 25, tren yüzde 27, vapur yüzde 19, otobüs yüzde 10, doğalgaz yüzde 29, odun yüzde 20, kömür yüzde 16, okul masrafları ve tüp yüzde 10 zamlanırken, memurlara yüzde 3 3 zammı reva gören anlayışın hazırladığı bütçenin adalet getirmeyeceği açıktır" dedi.
2013 yılı bütçesinde memura, işçiye, emekliye, dula, yetime, gaziye ve şehit yakını gibi dar ve sabit gelirli vatandaşlara ayrılan ödeneğin toplam milli gelirin sadece yüzde 7,1'i olduğunu ifade eden Akıncı, "Milli gelirin yüzde 92,9'unu mutlu azınlığa peşkeş çekmek hangi adaletle bağdaşmaktadır? Milletten tahsil edilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi'ne (KDV) yüzde 18 artış öngörüp, memurlara yüzde 3 ile yetinin demek hangi adaletle bağdaşmaktadır?" diye konuştu.
Akıncı, hükümetin memurlara ve emeklilere gerçek enflasyonun 3'de biri kadar maaş artışını öngörmesinin anlaşılır ve kabul edilemeyeceğini söyleyerek, "Ülkemizde gelir dağılımında yaşanan adaletsizlik hızla artmakta, zengin daha zengin, fakir daha fakir hale gelmektedir" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından eyleme son veren sendikalılar, olaysız şekilde dağıldılar.
(KRY-CC-Y)

19.12.2012 13:59:30 TSI

Editör: Wan Haber