İzmir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini düzenlenen eylemle protesto etti.
Düzenlenen eylemde grup adına açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, son dönemde kadın cinayeti haberi olmayan tek bir gün geçmediğini söyleyerek, Kadınlar sırf karşılarındaki erkekleri istemediler, boşanmak istediler, sevdiler diye yaşam hakları ellerinden alınıyor. 30 Aralık'ta Sema Danyıldız, 2 Ocak'ta Gülşah Sarcan, 7 Ocak'ta Gülay Irmak kocaları tarafından öldürüldü. Bu ülkede kadın cinayeti haberi almadığımız tek bir gün geçmezken, büyüyen bu toplumsal yaraya karşı biz de büyüyoruz ve kazanımlarımızla ilerliyoruz" dedi.
Öldürülen kadınların davalarını takip ettiklerini, bundan sonraki süreçte her 2 haftada bir kadınların seslerini duyurmak için toplanacaklarını belirten Kural, "Zaten öldürülen kadınların davalarını takip ediyoruz. Bundan sonra 2 haftada bir kadınların seslerini daha iyi duyurmak için bir araya geleceğiz. Kadın cinayetleri ülkemizde her geçen gün artıyor. Kadınlar insanlık dışı işkencelerle, eziyet çektirerek öldürülüyor. 8 Mart'ta çıkardığımız koruma yasasıyla birlikte kadınlar koruma haklarını elde ettiler. Bizler şimdi 9 aydır yönetmeliği çıkmayan bu yasanın peşindeyiz. Yönetmeliğin çıkması için hukukçularımızla birlikte tüm yasal süreçleri işletiyoruz. Her gün, her dakika kadınların şiddet gördüğü bu topraklarda adaletin kadınlardan yana işlemesini sağlayacağız" diye konuştu.
(FS-CC-Y)

12.01.2013 18:05:43 TSI

Editör: Wan Haber