Tüm yurtta olduğu gibi Van’da da 2015-2016 av döneminin 21 Şubat 2016 tarihinde sona erdiğini ifade eden Yunus Bakıcı, “Sona eren 2015-2016 av döneminde müdürlüğümüz tarafından yapılan koruma-kontrol çalışmaları sırasında yasa dışı avlanma yapan 61 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu kişiler hakkında 50 bin 50 TL idari yaptırım kararı, 48 bin 400 TL tazminat talep edilmiş ve 19 yarı otomatik ve tam otomatik av tüfeğine de şube müdürlüğümüzce el konulmuştur’’ dedi.

2016 yılı Şubat ayı içerisinde 2016-2017 av dönemi il av komisyon kararlarını aldıklarını söyleyen Bakıcı; “İl av komisyonundan önce tüm ilçelerimizde ilçe av komisyonları toplanmış, sonra ilçelerimizde alınan kararlar il av komisyonu toplantımızda değerlendirilerek 2016-2017 av dönemi için ilimizde avına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri, avlanma limitleri, koruma altına alınan av hayvanları, yasaklanan avlanma esas ve usulleri, yasaklanan araç ve gereçler, mücadele maksatlı avlanma esas ve usulleri, bölgesel avcı üye adayı ve yasaklanan saha görüşülerek merkez av komisyonuna gönderilmek üzere karara bağlanmıştır’’ dedi. 

Av koruma-kontrol çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini söyleyen Bakıcı, "Denetimlerimiz emniyet birimleri, jandarma ve avcı derneklerimizle birlikte ortaklaşa olarak devam etmektedir. Av yasağı başlamıştır, kesinlikle usulsüz olarak avlananlara izin verilmeyecek ve kaçak avlanmanın önüne geçmek için her türlü tedbirin şube müdürlüğümüzce alınacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

5-265.jpg

Editör: Wan Haber