Türkiye içindeki tüm vatandaşların gözü kabine toplantılarına çevrildi. Yapılan toplantılar sonrasında ciddi yasaklar ortaya çıktı. Son yapılan kabine toplantısında Türkiye, günler sürecek olan yasaklara tabii tutuldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her kabine toplantısı sonrasında açıklamalar yaptı. Türkiye içinde 17 günlük tam kapanma uygulandı. Tam kapanma bayramdan sonra bitecek. Yasakların daha fazla uzatılması gündeme gelince gözler yine toplantıya çevrildi. 
Yasaklar sonuç vermeye başladı mı?
Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, korona virüsün yayılımının gidişatını ne yönde etkilediği konusunda çok araştırma yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasakların virüs ile mücadele dönemine iyi yönde etki vereceğini dile getirdi. Ülke genelindeki tüm vatandaşların yasaklara uyması durumunda gidişatın daha iyiye gideceğini vurguladı. Yapılan yeni kabine toplantısı merak ile bekleniyor. Son olarak konulan kısıtlamalarda eğitim, iş, işletme, sokağa çıkma, seyahat olmak üzere birçok alanda yeni düzenlemeler yapılmıştı. 
Kimse sokağa çıkmayacak!
17 günlük tam kapanma dönemi korona virüsün yayılımını azaltması beklendi. Akşam 5 sonrasında tüm işletmeler kapatılıyor ve saat 7 sonrasında sokağa çıkma yasağı başlıyor. Tüm vatandaşlar olabildiğince kurallara uymaya çalışıyor. Yasakların bitmesine az bir zaman kaldı ve kabine tekrar toplantı yaptı. Eğitim ve özellikle sokağa çıkma yasaklarının uzatılması konuları üzerinde durulacak olan toplantıda, önemli kararlar alınacak. Kabine toplantısının bugün yapılması beklenirken şok dakika karar ile toplantının ertelenme kararı aldığı öğrenildi.
Kabine toplantısı ne zaman yapılacak?
Herkesi ilgilendiren kabine toplantısı 15 günde bir yapılıyordu ancak bugün yapılması gereken toplantının son dakika olarak ertelendiği duyurusu yapıldı. Yeni kararlar ve kısıtlamalar için yapılacak olan kabine toplantısı bir sonraki gün toplanacak. Yeni kararlar tüm halk tarafından merak ile bekleniyor.

Editör: Wan Haber