Dünya'nın dört bir yanını saran Kovid salgını ölümlere yol açarken ülkeler önlem alma telaşına girdi. 2020 yılı Mart ayında Türkiye'de il kez görülen vaka ile birlikte bir çok tedbir ardı sıra alınmaya başlamıştı. Okulların kapatılmasından, sokağa çıkma kısıtlamasına kadar bir çok uygulama Türkiye'de devreye sokuldu.

Salgının seyri tedbirlere göre zaman zaman değişirken, son olarak sıkı tedbir kararları alındı. Ramazan ayının ortasından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması sonucu 17 günlük tam kapanma sürecine girildi.

Yasaktan muaf olan kişilerin haricinde birçok esnaf ve vatandaş evlerine kapandı. Yine Ramazan Bayramı da tam kapanma sürecinin içerisine dahil oldu. İlgili makamların son açıklamalarına göre 17 Mayıs Pazartesi günü itibariyle Türkiye'de tam kapanma artık sona eriyor. Ülkemizi şimdi de kademeli normalleşme süreci bekliyor.

BİLİM KURULU NE ZAMAN? TARİHİ BELLİ Mİ?

Türkiye'de yaşayan insanlar sürece dair meraklı bekleyişlerini sürdürerek Kabine toplantısı ne zaman? Hangi gün? Cumhurbaşkanı hangi tarihte açıklama yapacak? sorularına yanıt bulmak için internet üzerinden araştırmalarda bulunuyor.

Tedbirler dolayısıyla ekonomik olarak zor günler yaşayan vatandaşlar ise kademeli normalleşmenin nasıl olacağı konusunda meraklanıyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önereceği tavsiyeler sonrası kararlar Bakanlar Kurulu'ndan oluşan Kabine Toplantısı'nda alınacak. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun ne zaman toplanacağı şu an için ne tolarak bilinmiyor. Konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Kabine Toplantısı öncesi Bilim Kurulu'nun toplanacağı biliniyor. 

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLAMA YAPACAK?

Kabine toplantısı son olarak 26 Nisan Pazartesi günü gerçekleşmişti. Normal şartlarda kabine 2 haftada bir biaraya geliyor. Yeni kabine tooplantısının 10-11 Mayıs tarhilerinde gerçekleşmesi bekleniyordu ancak bu tarihte gerçekleşmedi. 17 günlük tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs Pazartesi günü öncesi kabinenin toplanması bekleniyor. Bu günlerde net bir tarihin açıklanacağı düşünülüyor. Tam kapanma sonrası nasıl bir sürece geçileceği ile ilgili vatandaşların merakını giderecek soruların yanıt bulması bekleniyor. 

Editör: Wan Haber