Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında devlet tarafından her kabine toplantısının ardından yeni tedbirler ve kararlar açıklanırken, 2021 yılının ilk kabine toplantısının ise ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar yeni yılın kabine toplantısında hangi kararların çıkacağını beklerken, birçok kişi ise sokağa çıkma yasağı ile ilgili ne tür kararlar verileceğini merak ediyor.

2021 yılının ilk kabine toplantısı 11 Ocak Pazartesi günü yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantıda okulların yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağı ve üniversitelerin durumu görüşülecek. Bunun yanı sıra Türkiye'deki aşılama uygulamasının ele alınacağı belirtilirken, dış politikalarında görüşüleceği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından salgının seyrinin ne yönde ilerlediği konusunda son rakamlar masaya yatırılarak değerlendirilecek. 

AŞI UYGULAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

3 Milyon doz aşının Çin'den getirilmesiyle birlikte ne zaman uygulanacağı konusu merak edilirken, 14 Ocak'tan itibaren aşıların uygulamalarına başlanacağı planlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da vereceği son bilgilerden sonra Kabine Toplantısı'nda son durum değerlendirilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? ÜNİVERSİTELER İLE İLGİLİ SON DURUM NE?

Kabine Toplantısı'nda ele alınacak bir diğer konu ise okulların yüz yüze eğitime başlaması konusu olacak. Daha önce açıklanan yüz yüze eğitime başlama tarihi 15 Şubat olarak belirtilmişti. Bu hususla ilgili son değerlendirmeler yapılarak konu ile ilgili yeni kararlar verilebilecek. Aynı zamanda Üniversitelerin de yüz yüze eğitime açılması konusunda değerlendirmeler yapılacak.

DIŞ POLİTİKA

Kabine Toplantısı'nda son olarak ele alınacak konulardan bir tanesi ise dış politika olacak. Azerbaycan'daki son durum hakkında görüşülecekken, Suriye ve Libya'daki gelişmelerin yanı sıra Yunanistan'ın Doğu Akdeniz geriliminin de masaya yatırılması bekleniyor.

Editör: Wan Haber