İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene katılmak için gelen Vali Münir Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan tarafından askeri manga tarafından karşılandı. Asker mangasını selamlayan ve jandarma günlerini kutlayan Vali Karaloğlu, İl Jandarma Komutanlığı hizmet binasında şeref defterini imzaladı. Vali Karaloğlu, daha sonra tören alanına geçti. Burada törene katılacak birlikleri selamlayan vali Karaloğlu, programın başlaması talimatı verdi.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, başarıyla dolu 174 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Jandarma Teşkilatının, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzuru ve güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleriyle Türk ulusunun takdirini kazandığını kaydetti. Alkan, jandarmanın sunduğu hizmetlerin vatandaşlar tarafından doğru şekilde anlaşılması, toplumda suç korkusunun azaltılarak yaşam kalitesinin artırılıp potansiyel suçluların caydırılması, suçun önlenmesi ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirmesinin önem arz ettiğine değinerek, "Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olan Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi.
 

REHİNE KURTARMA OPERASYONU NEFES KESTİ
Daha sonra uyuşturucu ve patlayıcı madde aramalarında kullanılan dedektör köpeklerin yaptığı gösteri ile Jandarma Özel Harekat timlerinin gerçekleştirdiği rehine kurtarma operasyonunu ilgiyle izleyen davetliler, jandarmanın kullandığı silah ve teçhizat sergisini gezdi. Törenlerde silah atışı ve çeşitli spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren rütbeli ve askerlere ödüllerinin verilmesinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı folklor ekibinin mini bir gösterisinin ardından program sona erdi.

 

""

Törene Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Vali Yardımcıları Hakan Alkan, Mehmet Özel, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Wan Haber