İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlar, yaptıkları basın açıklamasıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın "kuvvetler ayrılığı ilkesi" açıklamasına tepki gösterdi.
İzmir Baro Başkanı Sema Pekdaş ve yaklaşık 200 avukat, İzmir Adliye Sarayı'nda basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığı ilkesi açıklaması ile yargıya gözdağı verilmek istendiğini öne süren Pekdaş, "Sayın Başbakan bu sorumluluğumuzla size sesleniyoruz. Tarihteki hiçbir diktatör denetlenmekten hoşlanmamış, hatta kurallarını kendilerinin koydukları yargısal denetimden kaçma çabası içinde olmuştur. Demokrasi sadece seçim yarışından ibaret değildir. Oysa siz son açıklamalarınızla kuvvetler ayrılığı ilkesine olan öfkenizi açıkça dile getirdiniz. İdarenin yargısal denetimini bir tıkaç gibi göstererek, yargıya gözdağı vermektesiniz. Demokrasi ve hukuk devletine olan karşıtlığınızı açıkça ortaya koymaktasınız" dedi.
Kuvvetler ayrılığı ilkesi ile ilgili çıkışın tesadüfen yapılmış bir çıkış olmadığını belirten Pekdaş, "Sizin ve partinizin 'ileri demokrasi' hedefi bu mudur? Yargının kurucu unsuru olan savunma dirençli ve kararlı örgütü olan İzmir Barosu, yürütmenin yargıya üstünlük arayışının karşısında duracak ve yargıyı siyasi iradenin güdümünden kurtarma mücadelesine yılmadan devam edecektir" diye konuştu.
(AH-CC-Y)

20.12.2012 15:21:11 TSI

Editör: Wan Haber