Van Ticaret Borsası (VATBO) önünde yardım TIR’ını Rojava ve Kobane’ye gönderilmesi sırasında İyilik-Der Van Temsilciliği adına bir basın açıklaması yapan Yekta Özel, Rojava ve Kobani’ de yaşanan drama seyirci kalmama ve Allah’a hesap verebilme adına böyle bir kampanyanın düzenlendiğini belirtti. Kobane’de IŞİD’ın zulüm ve saldırılarına maruz kalan insanların bir nebzede olsun acılarını paylaşma adına hayırsever Van halkı ve esnafından toplanan yardımları Suruç’a götüreceklerini ifade eden Özel, “İyilik-Der genel merkezimiz ve Van temsilciliği olarak bölgede olacağız. Oradaki kardeşlerimizle görüşüp hediyelerimizi kendilerine takdim edeceğiz. Ayrıca kendilerini dinleyip görüşlerini alarak orada yaşanan bu İslami ve insani dram konusunda rapor hazırlayıp Van halkı ve kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Yeryüzü ve özelde İslam coğrafyasında, başta ABD ve AB olmak üzere emperyalist devletlerin yeni sömürü alanları oluşturmak için Orta Doğu’da IŞİD gibi kuklaları kullanarak etnik mezhep çatışmalarını çıkardıklarını vurgulayan Özel, “Bizler Rojava ve Kobane olmak üzere tüm yeryüzü coğrafyasında yaşanan bu acı ve dramları lanetliyor, ayrıca tüm maddi ve manevi gücümüzle bu zulümlerin sona ermesi için her türlü gayret ve çabayı göstereceğimizi Van halkı ve kamuoyuna ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İyilik-Der Van temsilciliği olarak Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi ile birlikte Rojava ve Kobane için yardım kampanyası başlattıkları da sözlerine ekleyen Özel, “Bir ay sürecek olan bu kampanyamıza tüm Van halkının bağış ve desteklerini bekliyoruz. İnsanlık için, insan uğruna sizleri Rojava ve Kobane’ye iyiliğe davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan bir TIR dolusu yardım, Rojava ve Kobane halkı için yola çıktı.

Editör: Wan Haber