Van bugün bomba ihbarlarıyla sarsıldı. Kentin en işlek alanlarından olan Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Türkiye İş Bankası önünde görülen şüpheli paket ekipleri harekete geçirdi. Emniyet mensupları vatandaşları bölgeden tahliye ederek yol ulaşıma kapatıldı. Bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatılan çantanın ilçerisinde piknik tüpü ve bazı materyaller çıktı.

Çıkan materyaller incelenmeye alındı
Kontrollü bir şekilde patlatılan çanta içerisinde çıkan piknik tüpü ve diğer materyaller uzmanlarca incelenmeye alınırken, cadde yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı.

İkinci ihbarda cadde tekrar ulaşıma kapatıldı
Kontrollü bir şekilde imha edilen çantanın ardından gelen ikinci ihbar, güvenlik güçlerini tekrar alarma geçirdi. Aynı cadde üzerindeki başka bir banka şubesinin önündeki şüpheli poşet için bölgeye bomba imha uzmanı sevk edildi. Caddeyi ikinci kez trafiğe kapatan ekipler, güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Banka şubesi önündeki iki şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Şüpheli poşetlerden çöp çıkarken, cadde yeniden ulaşıma açıldı. İHA - WanHaber

Editör: Wan Haber