Taksim Gezi Parkı'nda kurulan Canlı MOBESE TIR'ında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi polisleri, kameralardan ekranlara yansıyan görüntüleri izleyerek şüpheli kişileri tespit ediyor. 

MOBESE TIR'ında polisler tarafından belirlene şüpheli kişiler anında Güven Timlerine ve Asayiş Ekiplerine bildiriyor ve bu şahıslara anında müdahale ediliyor.


Mobil kontrol aracı ile İstanbul genelinde yılbaşı etkinliklerinin olduğu yerlerde görüntü izlediklerini ifade eden emniyet amiri, "Vatandaşların daha huzurlu olmaları için, etkinlik olan bölgelerimizdeki beş noktadaki kamera görüntülerini seyrediyoruz. İstanbul’da şuanda Bin 560 noktamız ve 6 bin kamera ile İstanbul genelinde izlememiz devam ediyor. Buradan kamera görüntülerini görevli arkadaşlarımız seyrediyor herhangi bir olay olduğunda ekipleri yönlendiriyoruz” dedi. 

Vatandaşlar, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'na gelmeye başladı. Beyoğlu Belediyesi, yılbaşı kutlamaları kapsamında, Taksim Meydanı'nın değişik noktalarında süsleme ve ışıklandırma yaptı. İstiklal Caddesi'ndeki bazı eğlence mekanlarının ve dükkanların, çeşitli afişlerle ve Noel Baba kıyafetli çalışanlarla yılbaşına özel kampanyalar düzenleyerek, müşteri çekmeye çalıştığı görüldü. Bu bölgedeki mekanlarda "her şey dahil" menüleri dikkati çekiyor.

 


Taksim Meydanı'nda, meydana çıkan yollarda ve İstiklal Caddesi'nde tezgah açanlar, yılbaşıyla ilgili ürünler satıyor.

 

Bu arada güven timleri, taciz, kapkaç, yankesicilik gibi suçların önüne geçmek için seyyar satıcı, Noel Baba, ayakkabı boyacısı ya da Milli Piyango bileti satıcısı kılığında bölgede görev yapıyor ve yeni yıla huzurlu bir şekilde girilmesi için çaba harcıyor.

 


Öte yandan, emniyet görevlileri tarafından özellikle Taksim Meydanı ve Gezi Parkı civarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Taksim Meydanı'na çıkan bazı yollar da trafiğe kapatıldı.

Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı çevresi geçen yılın aksine kapatılmazken, vatandaş ve turistler özellikle anıt çevresinde fotoğraf çektiriyor.

 

Editör: Wan Haber