WanHaber - Özel

Türkiye'nin bütün kentlerini etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı bazı valilikler tarafından tedbir amaçlı önemli kararlar alınmaya başlandı.Tunceli ve Antalya Valilikleri özellikle İstanbul'dan kentlerine yoğun şekilde girişe çözüm olarak 14 günlük karantina uygulaması başlattı. Buna göre başka şehirlerden Tunceli ve Antalya'ya gelecek olanlar devletin kontrolünde 14 gün boyunca kendisini evinde karantinaya alacak.

İSTANBUL'DAN VAN'A GELİŞLER SÜRÜYOR!

Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısında yüzde 60 gibi bir çoğunluğu oluşturan İstanbul'da bir çok Vanlı'nın yaşadığı biliniyor. Ülke genelinde çoğu işyerinin kapanması ve eğitime ara verilmesi dolayısıyla İstanbul'dan Van'a gelişlerin arttığı gözleniyor. Van'da daha önce karantinaya alınan köylere de korona virüs salgınının İstanbul'dan gelen misafirlerle birlikte geldiği açıklanmıştı. İki şehir arasındaki tehlike oluşturan yolculuklar vatandaşları korkutuyor.

VAN'DA DA AYNI UYGULAMAYA GEÇİLMELİ!

Tunceli ve Antalya'da hayata geçirilen 14 günlük karantina uygulamasının bir an önce Van'da uygulamaya geçirilmesi talep ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre Van'da şu an için 26 vakaya rastlandığı belirtilirken, bu yolculuklara önlem alınmaması halinde vakaların artabileceği düşünülüyor. 

Editör: Wan Haber