İstanbul Büyükşehir Belediyesi onlarca kişiyi sevindirecek ilanı yayınlandı. Birçok kişinin gözü yeni ilanın şartlarını aradı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memurluğu için açıklama yaptı ve ilan yayınladı. 278 yeni memur ataması için harekete geçildi. Belediye Zabıta Yönetmeliği özelliklerine uygun olan kişileri 657 sayılı Memurlar Kanunu’na bağlı tutularak işe alacak. İşe alımlar belirli şartlara göre ayarlanacak. Aranan şartları karşılayan kişiler değerlendirme sürecine alınacak. İşe alınacak 278 kişide unvan, eğitim düzeyi, KPSS puanı, nitelikler aranacak.Adaylar KPSS puanının kaç olacağını merak ettiler. Zabıta memurluğu için aranan KPSS puanı en az 60 olarak belirlendi. Bunun yanı sıra önlisans ve lisans mezunu kişiler de alınacak. 
Başvuru için taşınması gereken özellikler nelerdir?
Zabıta memuru ilanına başvuru yapmak için öncelikle Türk vatandaşı olmak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde hiçbir kamu haklarından yasaklanmış bulunmamak gerekiyor. Diğer yandan erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak ya da ertemiş olmak yeterli olacaktır. Temel özelliklerin yanı sıra bir de her bir ilan için aranan özel şartlar bulunmaktadır. Her bakımdan uygun olan adaylar zabıta memuru olmak için başvurularını yapabilirler. 
Sınavın son başvuru tarihi ne zaman?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru ilanı için son başvuru tarihi 27 Haziran 2021 olarak belirlendi. Başvurular sonrasında uygun adaylar fiziksel özelliklerine göre de değerlendirilecekler. Elemeler sonrasında yazılı sınav yapılacak. Erkek ve kadın adaylar da başvuru yapabilirler. Yazılı sınav sonrasında uygulamalı sınav yapılacak sonrasında sonuçlar açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan bir süre sonra itiraz için süre verilecek. 
Zabıta memuru ilanına nasıl başvuru yapılır?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alacağı haberini vermişti. Tüm adaylar işe nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş ilanı için başvuru yapmak isteyen herkesin mail yoluyla başvuru yapabileceğini duyurdu. 

 

Editör: Wan Haber