Panelin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, İslam’ın kadına verdiği değer ve ailenin ehemmiyeti üzerinde durarak, güzel bir nesil yetiştirmede bayanların çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. İlk olarak bayanların eğitimlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Müftü Kılıç, “Dinimiz İslam, kadına evvela annelik gibi ulvî bir makamı tevdî etmiş. Üstlendiği bu kutsal görevi karşılığında ona ahirette güzel nimetlerle karşılaşacağını müjdelemiştir. Kadınlar, Din-i Mübin-i İslam ile hak ettikleri değeri yeniden kazanmış ve toplumda söz söyleme hakkına sahip olmuşlardır. Topluma yön veren bireyler olarak kadınlar, ailede çocuklarımıza ilk eğitimi veren ve onların ahlâki gelişimlerine şekil kazandıran en değerli varlıklarımızdır. Dolayısıyla annelik ve öğretmenlik vasıflarını taşıyan kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermek ve problemlerine fert ve toplum olarak çözümler üretmek zorundayız” dedi.


Panele konuşmacı olarak katılan İl Müftülüğü Vaizi Fatma Öztan ise, Hz. Peygamber’in aile yaşantısındaki örnekliğini ortaya koyarak, eşlerin birbirleri açısından nasıl “elbise” olduklarını açıkladı. Toplumdaki aile ve evlilikle ilgili yanlış uygulamalara dikkat çeken Öztan, evlenecek genç kız ve erkeklerin örften ziyade İslamî ölçüleri esas almaları gerektiğinin altını çizdi.


Aile bireyleri arasındaki sevgi, ilgi ve iletişimin önemine dikkat çeken Sosyolog Yasemin Akyüz de, evliliğin ev kurmaktan öte yuva kurmaya yönelik olması gerektiğini vurgulayarak, gelin-görümce, gelin-kaynana ilişkilerinde ortaya çıkan problemlerin iletişim eksikliği ve yaklaşım farklılıklarından kaynaklandığını vurguladı.


Panele katılan katılımcılar, programın kendileri açısından çok verimli geçtiğini belirterek, bu manada yapılacak etkinlik ve faaliyetlerin devam etmesi temennisinde bulundular.

Editör: Wan Haber