Devlet Demir Yolları Müdürlüğü’nün geçen yıl Van Gölü kıyısında başlattığı ancak daha sonra yarım kalan gar çalışması nedeniyle İskele Sahil Yolu işlevsiz hale geldi.

Vatandaşların yürüyüş ve piknik alanı olan bölge, o tarihten beri kullanılmazken bu durum tepkilere neden oluyor.
Vangölü Aktivistleri Platformu da konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak, İskele Sahil Yolu’nun bir an önce kullanıma açılmasını istedi.
Önceki akşam bir toplantı gerçekleştiren Platform adına konuşan Erdoğan Özel, İskele Sahil Yolu’nun ve buradaki alanın en fazla turist çeken bir yer olduğunu söyledi.
Buranın tekrar halkın kullanımına açılması için ilgili kurumların bir an önce çalışma yapması gerektiğini ifade eden Özel, “Burası yerli ya da yabancı Van’ın en fazla turist çeken bölgesi. Halkın dinlenebildiği, yürüyüş yapabildiği, bisiklet sürebildiği güzel bir mekân… Bu mekânı bir an önce yeniden halkın kullanımına açmak gerekiyor. Yetkililerden ricamızdır” diye konuştu.
Platform ayrıca, duyarlılık oluşturmak ve yetkilileri harekete geçirmek amacıyla konuyu sosyal medya üzerinden duyurmayı ve kentin dinamikleriyle de görüşmeyi kararlaştırdığı öğrenildi. Prestij Gazetesi - M. Selim Kurt

Editör: Wan Haber