Lokanta Konukevi’nde düzenlenen etkinliğe Erciş Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Mustafa Bala, Tarım ve Hayvancılık Erciş İlçe Müdürü Mahmut Nedim Çelik, Erciş SYDV Müdürü Harun Işık, Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şube Başkanı Hadi Kaya, basın mensupları ile engelli vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan hayırsever işkadını Esma Taviş, kendi kardeşinin de engelli olduğunu belirterek, vatandaşları engelli insanlara mutlaka yardım etmeye davet etti. Herkesin bir engelli adayı olduğuna da vurgu yapan Taviş, engellilerle vakit geçirmenin ayrıca, kendisini mutlu ettiğini de ifade etti. İlerleyen zamanlarda çeşitli konularda yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için rehabilitasyon merkezi gibi bir yer açmak istediğini de anlatan Taviş, “İmkanlarım ölçüsünde daha fazlasını yapmak istiyorum. Maddi durumu iyi olan esnaflarımıza sizin aracılığınızla sesleniyorum. Gelin hep birlikte engellilerimize sahip çıkalım" dedi.

Erciş Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Mustafa Bala ise, Esma Taviş’e anlamlı hizmetinden ötürü teşekkür ederek, “Sayın Esma Taviş yüreği sevgi dolu bir insandır. Gönüllü olarak bazen merkezimize gelerek hastalarımızla yakından ilgilenmektedir. Onun bu insan sevgisine bizler de teşekkürlerimizle karşılık veriyoruz. Bayan Taviş’in bu anlamlı hizmetinin diğer insanlarımıza da örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, müzik eşliğinde yemeğe geçildi. Geceye tertipleyen işkadını Esma Taviş gece boyunca engelli vatandaşlarla tek tek ilgilendi. Yemekten sonra engelliler, davetlilerle birlikte halay çekip türkü söylediler.

Editör: Wan Haber