Çanakkale'de ishal rahatsızlığına bağlı şikayetlerde son dönemde artış görülürken, uzmanlar vatandaşları hijyen konusunda uyardı.
Çanakkale Anadolu Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Dr. Emrah Direk, son günlerde ishal vakalarında artış olduğunu söyledi. Hastaneye yapılan müracaatların yüzde 10'luk dilimini ishal rahatsızlığıyla gelen hastaların oluşturduğunu belirten Dr. Direk, "Bu konuda son günlerde bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Bunun kaynağının mikrobik olduğunu düşünüyorum. İshal denince akla ilk gelen konu içme suyu oluyor. Ancak bu rahatsızlığın içme sularından kaynaklandığını sanmıyorum. Çünkü hastalara özellikle soruyoruz, birçoğu hazır su kullandığını söylüyor. Bu da hastalığın kaynağının mikrobik olduğunu gösteriyor" dedi.
İshal vakalarının toplu yaşanan alanlarda daha hızla yayıldığına dikkat çeken Dr. Direk, "Özellikle okullardan ve iş yerlerinden çok sık şikayet geliyor. Ortak tuvaletlerde çok dikkatli olmak lazım. Şahsi hijyen çok önemli. Elleri sık sık yıkamak gerekiyor. Meyve ve sebzeleri tüketmeden önce iyice yıkamakta fayda var. Kusma, sık tuvalete çıkma, ateş, beslenememe gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda sağlık kuruluşlarına görünmekte fayda var" diye konuştu.
(GD-MŞ-CC-Y)

07.01.2013 15:17:34 TSI

Editör: Wan Haber