WanHaber.com - ÖZEL

6331 Sayılı yeni İş Kanunu kapsamında tüm işyerlerinin “iş sağlığı ve güvenliği”  esaslarına uymalarının zorunlu hale gelmesiyle birlikte, bu yönde Van’da hizmet vermeye başlayan Van’ın ilk “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri ile İş Yeri Hekimliği Hizmetleri Ofisi” yetkilisi İSG uzmanı Ayhan Timur, konu ile ilgili tüm işyerlerini ilgilendirecek ve çözüm sunacak şu açıklamada bulundu.

Timur, “Tüm işyerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıkları risklerini azaltmak ve çalışanların çalışma ortamlarının güvenliğini arttırmak amacıyla çağın koşullarına uygun hale getirilen 6331 sayılı İş Kanunu 30 Haziran 2012 Tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun, bütün iş yerlerinin 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren risk analizi, acil durum eylem planı ve personel eğitimi gibi tabi oldukları yükümlülükleri yerine getirmelerini şart koşmakta olup, Risk analizi yükümlülüğünü yerine getirmeyen işyerine ilk etapta 3 bin 234 liralık bir cezai işlem söz konusu olmakla birlikte şayet aykırılığın devam etmesi halinde aylık 4 bin 851 liralık bir ceza yaptırımı söz konusudur.  Bunun haricinde işyerlerinin yasada tabi olduğu sektörel tehlike gruplarına göre, kimi iş yerinin Haziran 2013 tarihinden itibaren, kiminin ise Temmuz 2014 tarihinden itibaren bir İSG Uzmanı ve bir de İş Yeri Hekiminin denetim ve gözetimine tabi olmaları bu hizmeti tedarik etmeleri zorunlu hale getirilmiştir” diyen Timur, sözlerini şu şekilde sürdürdü.

“Bu zorunlu talebi karşılamak ve işverenlerimize bu konuda yardımcı olmak adına, firmamız yeterli sayıda lisanslı iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimleri kadrosuna sahiptir. Bizim temel prensibimiz çözümü ön planda tutarak her türlü desteği vermek ve halkımıza yardımcı olmaktır. Bu konuda talep sahipleri diledikleri zaman,  Hastane 2. Cad. Özok İş Merkezi Kat:4 No: 10 adresine gelerek veya 0535 319 11 23 ile 0506 318 01 36 numaralı telefonlarımızdan bizlere ulaşarak detaylı bilgi alabilirler. Bu konuda halkımıza ücretsiz danışmanlık verdiğimizi belirtmek istiyorum.

Editör: Wan Haber