Bölge: Bişar Ulutaş

1996-1999 yıllarında Van Ticaret ve Sanayi (Van TSO) Başkanlığı, 1998-1999 sezonunda Vanspor kulüp Başkanlığı, 2000-2013 yıllarında kurucusu bulunduğu Van Ticaret Borsası Başkanlığı gibi görevlerde bulunan ve bu süreçte yaptığı girişim ve çalışmalarla Organize Sanayi Bölgesi-KOSGEB-Organize Hayvancılık Bölgesi’ni Van’a kazandıran İşadamı Feridun Irak, halkın istemesi halinde siyasete girebileceğini ifade etti.

Edremit yolunda Milli Eğitime hibe ettiği 10 dönüm arsa üzerinde Babası ve Annesinin adını taşıyan okullar yaptırarak ilin eğitimine katkı sunmaya çalışan Irak, son zamanlarda kendisiyle ilgili konuşulanları değerlendirdi.

Kendisi için meslek kuruluşlarında adaylık veya başkanlık yarışının sona erdiğini dile getiren Feridun Irak, söz konusu kuruluşlarda misyonunu tamamladığını ifade ederek "VATSO-VATBO-VANSPOR’da yaptıklarım ortada. Bundan sonra siyasetle ilgili kapıyı açık bırakmak istiyorum. Tabi burada önemli olan halkımızın beni siyasette görmek istemesi. Van halkı siyasete girmemi ve kendilerine bu alanda hizmet etmemi isterse, hiç dinlemem girerim" ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞTIĞIM KURUMLARA SİYASET BULAŞTIRMADIM”

Belediye başkanlığı düşünmediğini söyleyen Feridun Irak, şehrine vekil olarak hizmet etmek istediğini belirterek, “Başkanlığını yaptığım Vanspor’da olsun, VATSO’da ya da VATBO’da olsun siyaseti işlerime karıştırmadım. Beni yakından tanıyanlar iyi bilir. Siyaset kurumunu yeri geldiğinde eleştirdim, yeri geldiğinde övdüm. Siyasetten hiç bir beklentim olmadığından dolayı bu konuda rahatım. Beklentim olsaydı hiç bir şey yapamazdım” dedi.

Daha önce yaptığı açıklamaları tekrar eden Irak, “Ben daha önce bana sorulan sorulara şu şekilde cevap vermiştim. Bu ifadeleri sizin için yeniden tekrarlıyorum. Belediye Başkanlığını düşünmüyorum. Ben Van'a milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Ehliyet, liyakat, temsiliyet ... Bunlar çok önemli. Bunları sağlayacağıma inanıyorum. Gönlümden geçen bağımsız aday olmak. Halkımız sahiplenirse aday olabilirim. Yıllarca dile getirdiğim sorunları çözmek istiyorum. Mesela teşvikler... Yıllardan beri uygulanan teşviklere baktığınız zaman hep batıdaki iş adamlarının yatırım için gelmeleri hedeflenmiştir. Ben de her seferinde bu teşviklerin başarılı olmayacağını söyledim. Sizlerin arşivleri buna şahittir. Ama çabalarımız nafile... Batıdaki iş adamları gelmiyor, zorla da kimseyi getiremezsiniz. Bölgede müthiş girişimcilerimiz var. Bu girişimcileri sahaya indirecek teşviklere ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Van halkının daha çok Van Ticaret Borsası Başkanı olarak tanıdığı Irak, 1999 yılında borsanın kuruluşu için çalışma başlattığını, oysakı bu önemli kurumun Kars'ta 1936, Elazığ’da 1937, Erzurum’da 1946’da kurulduğunu hatırlattı.

Zaman Zaman kendileriyle ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Irak, “Daha önce de ifade ettim, ekip arkadaşlarımla yaptıklarımız ortada. Bizi eleştirenler ilimize kazandırdıklarımızın yüzde onunu kazandırsınlar görelim. Onlar hayal bile edemezler” ifadelerini kullandı.

Irak, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Bir işi bilen yapar, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar"

Editör: Wan Haber