Van'ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sinan Aslan Prestij Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Bir kentte en güzel yerlerin sahiller olması gerektiğini, ancak burada ahırlar yapıldığını belirten Aslan, hayalinden söz etti.

ÇİÇEKLİ'DEN ÜNİVERSİTEYE KADAR SAHİL BANDI

Aslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “En güzel yerlerin aslında sahillerimiz olması gerekiyor. Belki imar revizyonları ile oralara hayat vermemiz, sahillerimizi düzenlememiz gerekiyor. Benim bir hayalim var, inşallah olur diye ümit ediyorum. Çiçekli'den üniversiteye kadar kesintisiz bir sahil bandımızın olmasını istiyorum. Bunun için de önümüzde ki ilk engel, ahırlar. Önce sahillerimizi bu ahırlardan temizlememiz lazım...”

"1-2 AY İÇERİSİNDE SAHİLDE AHIR KALMAYACAK"

Şehir içindeki ahırların, kentin imajına, gölüne, çevresine inanılmaz zarar verdiğini kaydeden Aslan, “Aslında bu ahırların hepsi kaçak yapı. Ahır yapılacak tek yer sahil mi kalmış? Yapılabilecek bir sürü yer var, çoğunluğu zaten köyde. Ve ahır için alternatif yerler var şehrin dışında. Hem belediye olarak, hem kaymakamlık olarak bir duruş gösterdik, kararlılık gösterdik. Ahır yıkımlarımız devam ediyor. 1 – 2 ay içinde sahilde hiçbir ahır bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber