Ziyarette konuşan VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, depremin etkilerinin halen devam ettiğini söyleyerek, “Şehirde rantı iyi olan, dönüşebilen ve kısa sürede insanları zenginleştiren enstrüman imardır. Bu yüzden kentin imar planlaması çok önemlidir. Depremden sonra kentin yeniden yapılanması konusunda belediyenin yaklaşımı çok olumluydu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi imar planı ile ilgili bize rapor gönderdi. Bu konuda belediye ile yazışmaları yapıp görüşmeler gerçekleştireceğiz. Gerekirse ortak bir çalışma yapacağız. İmar sadece İnşaat Mühendisleri Odası’nın sorunu değil tüm Van’ın sorunudur. Biz Van TSO olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.


İMO Van Şubesi Başkanı Kamuran Turgut ise, imar sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. Turgut, “İMO olarak çok geniş bir kesime hitap ediyoruz. Şehir merkezi kangrenleşmiş. Yeni imar planı yeniden gözden geçirilmelidir. Şehir merkezine yoğunlaşmaktansa yeni imar yerleri gözden geçirilmelidir. Bizim sezonumuz 1 Nisan itibari ile başlıyor. O zamana kadar imar planının hazırlanması gerekiyor. Bir sezonun daha boşa gitmesini istemiyoruz. İmar planı haziran-temmuz aylarına sarkarsa inşaat sektörü sıkıntıya girer. Görünen o ki seçimlerden sonra bir sezon daha uzayacak. Bunun önüne geçip gerekli adımları atmamız gerekiyor. Birlik beraberlik içinde hareket ederek sorunlarımızı çözmeliyiz” dedi.


Turgut, Van TSO bünyesinde bir TMMOB ya da İMO adına bir temsilci oluşturulması konusuna da değinerek, “Mühendislerimizle bir araya gelip sorunları dillendirmeliyiz. Bu yüzden Van Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde TMMOB ve ya İMO adına bir temsilcilik verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Van TSO Başkanı Necdet Takva da, oda olarak gerekli çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Editör: Wan Haber