WanHaber.com - Haber Merkezi


Kültür Bakanlığı, Van Valiliği, Van Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, (YYÜ) Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ve Kültür Kenti Vakfı'nın işbirliğiyle açılan Van Kitap fuarında; yazarlar okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Van Valisi Münir Karaloğlu, Fuarın 3’ncü gününde fuar alanında stantları tek tek ziyaret ederek stant yetkilileri ile bir süre sohbet etti. Vali Karaloğu, inşaat işleri ile uğraşan evli ve 15 çocuklu şair Muhsin Öztopçu'nun şiir kitabını imzaladığı standı da ziyaret ederek kendisini tebrik etti. Bir süre Öztopçu ile sohbet eden Vali Karaloğlu, "Gönülden Dile Dökülen Diziler' adlı şiir kitabında gösterdiği azim ve başarı ile herkese örnek teşkil eden bu şair kardeşimizi gönülden tebrik ediyorum" dedi.


Çıkardığı şiir kitabına fuarda gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztopçu, şiir yazmaya okul yıllarında başladığını ifade ederek, “Küçük yaşlardan itibaren içime yerleşmiş bu yazma alışkanlığı hiç sönmedi. Özellikle Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi şairlerden çok etkilendim. Her kesimden herkesin dikkatini çekmek için gündelik yaşamda yer alan sıradan konuları şiirleştirdiğim kitabıma gösterilen ilgiden memnunum" dedi.


Şairin imzaladığı kitabı satın alan Vali Karaloğlu, kendisine yoğun ilgi gösteren çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Wan Haber