Türkiye'nin talebi üzerine Suriye tehdidine karşı NATO kapsamında kurulacak Patriot füze bataryalarının konuşlandırılması için hazırlıklar son aşamaya gelirken, Adana'daki İncirlik Üssü'nde de askeri hareketlik yaşanmaya başladı.
Kahramanmaraş, Adana ve Gaziantep'e konuşlandırılacak 6 adet Patriot füze bataryasından ABD'nin vereceği iki batarya, önceki gün Oklahoma'dan yola çıktı. ABD'den gelen 27 kişilik Patriot uzmanı ise, Gaziantep Havaalanı ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu. Amerikan Ordusu'nun Patriot operasyonlarının eğitim merkezi olan Oklahoma'daki askeri üssü Fort Sill bünyesinde bulunan 3. Tabur 2. Hava Savunma Birliği'ne bağlı askerlerin sevkıyatı da sürüyor.
Patriotların Türkiye'ye gelişi öncesi İncirlik Hava Üssü'nde hareketlilik yaşandı. Bugün öğle saatlerinde 2 dev kargo uçağı üsse indi. Uçaklarda ABD askerleri ile Patriot füze bataryalarının kurulumu için gereken bazı askeri malzemeler bulunduğu öğrenildi. ABD'li askerlerinin önümüzdeki günlerde Gaziantep'e gideceği bildirildi.
(ERN-CC-Y)

07.01.2013 16:37:07 TSI

Editör: Wan Haber