Erhan Özbilir'in rahatsızlığının artması üzerine yakınları tarafından YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Göğüs Cerahi Bölümüne kaldırıldı. Burada Yrd. Doç Dr. Fuat Sayır ve Dr. Duygu Mergan İliklerden'in yapmış olduğu operasyonla Özbilir'in yemek borusundan daha önce yuttuğu kol saati, oyuncak ayının da bulunduğu 6 cisim tespit etti. Bunun üzerine Özbilir, hemen ameliyata alındı. Yapılan müdahale sonucu, Özbilir’in midesinden kol saati ve diğer cisimler çıkarıldı.

Bu tür vakaların ölümle sonuçlanabileceğinin altını çizen Dr. Duygu Mergan İliklerden, hasta yutma güçlüğü ve yemek yiyememe sorunuyla kliniklerine başvurduğunu söyledi. Yapılan tetkiklerde yemek borusunda yabancı cisimler olduğu tespit ettiklerini ifade eden Dr. İliklerden, “Hastanın filmlerini çektik ve içerisinde bazı cisimlerin olduğunu gördük. Hemen ameliyata alarak cisimleri çıkardık. Fakat saat parçası darlık nedeniyle yemek borusundan çıkmayınca hastayı açık cerrahiye aldık ve bu saati de çıkardık. Hastamız şu anda iyi sağlığına kavuştu" dedi.

Van'ın Özalp ilçesinde ikamet eden Erhan Özbilir'in, İstanbul'da geçirdiği psikolojik sorunlar nedeniyle aralarında kol saati ve oyuncak arabanın da bulunduğu 6 cismi yuttuğu belirtildi.

Editör: Wan Haber