Alınan son dakika haberine göre ikinci el araç fiyatları ne zaman düşecek? Koronavirüsü salgını sonrasında  yükselişe geçiş yapan ikinci el araç fiyatlarının ne zaman düşeceği merak edilmektedir. Otomobil gereksinimi duyan vatandaşlar, araç alımı gerçekleştirmek amacıyla fiyatların düşmesini bekliyor. Uzmanların ikinci el araç fiyatları ile ilgili açıklamaları oldukça yakından takip ediliyor ve ki 2.el araba fiyatları ne zaman düşecek? 2021 senesinde sıfır araçlar Türkiye’ye gelecek mi? İşte otomobil piyasası ile ilgili son durum.

İkinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. koronavirüsü salgını sebebiyle sıfır araç Türkiye’ye gelmediği için ikinci el araçlar artış gösterdiği ikinci el araç sahipleri kendi aralarında fiyatları 3 hata 4 katı kadar yükselti. Peki durum ne olacak ve 2021 senesinde Türkiye’ye sıfır araç gelecek mi ya da ikinci el araç fiyatları düşecek mi işte konu ile ilgili merak edilen soruların tamamı ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor.

İkinci El Araba Fiyatları Ne Zaman Düşecek?

Galericiler Sitesi başkanları, problemin aslında imalatın durmasından kaynaklandığını açıklayıp araç alacak vatandaşlara faizin düşmesinin hemen sonrasında yükselişe geçen talebin fiyatları daha da yukarı çıkaracağına dikkat çekerek “araç bulamayabilirsiniz” açıklamalarını yaptı.

Koronavirüsü salgını, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gündelik yaşamı yakından olumsuz etkilemektedir ve dünya çapında pek çok otomotiv imalatçısının üretime ara vermesi Türkiye’de sıfır araç pazarının yanı sıra aynı zamanda ikinci el araç piyasasını da etkilemiş durumdadır. Halk otomobillerde fiyatların düşmesini beklerken bu durum galerilerde belli bir durgunluğun yaşanmasına sebep olduğu sektör temsilcilerini faizlerin düşmesinden sonra halkı araç bulamayacakları konusunda uyarmaktadır.

İkinci El Sıfırdan Pahalı

Türkiye genelinde araç bayilerine göre; esnaf biraz daha yükselişe geçti

 70.000 esnaf var bu esnaf piyasada ikinci el araç bulamadığı için bayilerden sıfır araç alıp vitrine koyuyor. Binicilere sıfır araç kalmıyor, bu sefer sıfır araç kalmayınca da talepte fazla olunca arabanın sıfırı 230.000 TL ise internete bakıyorsunuz 260.000 TL’dir. Olmayınca da insanlar mecbur kalarak alıyor..

Editör: Wan Haber