Koronavirüs salgın sürecinde 2. El araçlara talep gittikçe arttı. Artan talep nedeni ile fiyatlar yükselmeye başladı. Fiyatlar ne kadar çok artış gösterse de buna rağmen satışlar yükseldi. Peki 2.  El araba fiyatları düşecek mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle toplu ulaşımdan ziyade bireysel ulaşım büyük önem kazandı. Özellikle 2020 yaz aylarında ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandı. Hem fiyatlar arttı hem de satışlar. Öyle ki bazı araçların fiyatlarında 40 bin lira civarında artış gözlendi. Aralık 2020’de ise sıfır araçlarla ilgili kampanyalar ikinci el piyasasının duraklamasına yol açtı. Peki, ikinci el otomotiv fiyatları düştü mü?

İkinci el otomobil piyasasında bir duraklama dönemi yaşandığı ifade ediliyor. Yaz aylarında fiyatların sürekli yükseldiği ancak ocak ve şubat aylarında fiyatların sabitlendiği belirtiliyor. Galericiler mart ayından itibaren piyasada bir hareketlenmenin yaşanacağını ifade ediyor. İşin uzmanları ise araç satın almak için en uygun zamanın olduğunu özellikle ramazan bayramı döneminde fiyatların yükselebileceğini belirtiyor.

Editör: Wan Haber