WanHaber - ÖZEL

Van’ın en yoğun kullanılan caddelerinden olan İki Nisan Caddesi’ndeki trafik sorunu için vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyordu. Günün her saatinde yoğunluğun olduğu caddede araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar İki Nisan Caddesi’ndeki karmaşıklığın bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyordu. Caddeden bugün geçen vatandaşlar gördüklerine inanamadı.

YOĞUN TRAFİĞE BİR DE PARK SERBESTLİĞİ

Şehir trafiğinin en yoğun olduğu bütün caddelerde yer alan PARKOMAT’lar şimdi de İki Nisan Caddesi’ne geldi. Caddedeki park yasağı tabelalarının yerine park ücretlerinin yer aldığı PARKOMAT tabelaları dikildi. Yoğun trafiği kaldıramayan İki Nisan Caddesi’nin araç parkı serbestliğiyle nasıl bir hal alacağı herkes tarafından merak konusu haline geldi.

BU MU ÇÖZÜM?

Gün içinde İki Nisan Caddesi’ni kullanırken yoğun trafikte büyük vakit kaybeden vatandaşlar, zaten dar olan caddeye bir de park serbestliği gelmesine isyan ettiler. Van halkı caddede yer alan kafe ve restoranların araç trafiğini daha da artırdığına çekerken, park sorununa çözümün trafiği engelleyecek şekilde olmaması gerektiğini ifade ettiler. Vatandaşlar “Ülkenin dört bir yanında şehir yönetimleri, kent merkezindeki yoğun caddelerde araç işgaliyle mücadele ederken Van’da özellikle araç parkına açılıyor. Park sorununa önlem alınacak çözüm yol kenarları değil, yapılacak otoparklardır” diyerek Van Büyükşehir Belediyesi’ne isyanlarını dile getirdiler.

Editör: Wan Haber