Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde ikamet eden Germiyen ailesi, iki aydır kayıp 14 yaşındaki kızları Nezen Germiyen'in evine dönmesini bekliyor.
Nevşehirli Germiyen ailesinin 3 çocuklarından en büyüğü olan Nezen Germiyen'i her yerde arayan baba Hüseyin Germiyen, ''Yüreğimiz yanıyor. Kızım neredeysen çık gel. Görenler varsa Allah rızası için bize ulaşsınlar'' diye konuştu.
Kızlarını iki aydır aradıklarını ifade eden Hüseyin Germiyen ve anne Melahat Germiyen'in ağıtları yürekleri dağladı. Baba Hüseyin Germiyen, 14 yaşındaki kızını her yerde aradıklarını belirterek şöyle konuştu: "Şimdiye kadar hiçbir iz bulamadık. Bizim çocuğumuzu kim aldıysa, kim götürdüyse ya da yerini nerede olduğunu bilen varsa bize en azından bir telefonla bilgi versinler. Belki de kızım bir cahillik etmiş olabilir, biriyle kaçmış olabilir. Ama bizleri düşünmeleri gerekiyor. Kim ne olursa olsun onların da evlatları var, onların da anaları ve babaları var. O yüzden çocuğumuz için en azından bir bilgi istiyoruz. Şu ana kadar biz ailesi olarak her yeri aradık. Bize kızımızın Çat beldesinde olduğuna dair bazı bilgiler geldi. Oraya gittik, her yeri aradık ama maalesef bir ize rastlamadık."
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin kızını her yerde aradıklarını anlatan Hüseyin Germiyen, şunları söyledi: "Kızımız kimde ise Allah rızası için bize haber versinler. Kızımın fotoğraflarını otobüs duraklarına ve çeşitli yerlere astık. Arkadaşları da kızımızın yerini biliyorsa lütfen bize yardımcı olsun. Bizim ocağımız yıkıldı.''
Anne Melahat Germiyen de kızına gözyaşları içerisinde şöyle seslendi: ''Kızım, neredeysen çık gel. Her şeyinle seni kabul edeceğiz. Yeter ki Allah rızası için evimize gel. Gel kızım hiç korkma. Seni bekleyen annen, baban ve kardeşlerin var. Bir şey diyemiyorum ben kızımı çok özledim.''
Nezen Germiyen'in 12 yaşındaki erkek kardeşi Yaşar Germiyen ise gözyaşları içerisinde ablasını çok özlediğini söyledi.
(COŞ-ZB-HO-Y)

21.01.2013 13:10:52 TSI

Editör: Wan Haber