Hindistan Müslümanlara zulüm etmeye devam ediyor. 700 İslam okulunu kapatma kararı bardağın son damlası oldu. İslam düşmanların tepki gösteren İHH ve Cansuyu Derneğinin yetkilileri artık bir olup bir çözüm bulmamız gerek dedi.

Hindistan’ın ırkçı başkanı Narendra Modi’nin partisi Bharatiya Janata Party (BJP) son olarak 700 700 İslam okulunu kapatma kararı verdi.

Müslümanlara yapılan zülüm Modi’nin yönetime geldiği 2014 yılından sonra arttığı 2019’da Cammu Keşmir’in işgaliyle zirveye çıktığını, Assam eyaletinde daha da artacağını ifade eden Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Yıllar öncesinde Hindistan’ın Assam eyaletinde aynı Arakan’da rastladığımız türden katliamlara şahit olduk. Yani o bölgede Müslümanları kabuğuna sokmak ve sosyal hayattan dışlamak için birtakım katliamlar yaptı Hintliler. Tabii burada genelde Hindistan içerisindeki bu komünist mantıklı insanlarla bu kast sisteminin üst seviyesindeki insanlarla işbirliği söz konusu. Orada ana unsur olabilecek herhangi bir yapının oluşmasına izin vermek istemiyorlar onun için de bu Assam eyaleti hassas bölgelerden birisi. Orası Bangladeş’in kuzey kısmına düştüğü için Bangladeş ile alakalı görüyorlar meseleyi. Dolayısıyla zaman zaman bu tip katliamlar, zorlamalar yapıyorlar. Fiziki müdahale Keşmir’le başladı. Şimdi sıra Assam’a geldi. Böyle zannediyorum ki Assam’da daha sert müdahaleler ve daha sert baskıların olacağı kanaatindeyim. Daha sonra diğer bölgelere yayılacak” diye konuştu.

Editör: Wan Haber